θα βάζατε λεμόνι στον καφέ σας; Αυτό είναι ένα νέο trend που κυκλοφορεί στο TikTok, σύμφωνα με το οποίο όποιος βάζει λεμόνι στον καφέ του μπορεί να χάσει εύκολα κιλά. Χρήστες της γνωστής κοινωνικής πλατφόρμας έχουν αρχίσει να ακολουθούν αυτή τη μόδα που έχει γίνει viral. Ωστόσο, έχει αποτέλεσμα; Τι θα γίνει αν προσθέσουμε λεμόνι στον καφέ μας; Θα χάσουμε κιλά;

To trend έχει κυκλοφορήσει στο TikTok ως #coffeeandlemonchallenge ή ως #coffeeandlemohnweightloss #coffeeandlemondiet. Οι χρήστες που το δοκίμασαν ωστόσο, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως βλέπουμε και από το παρακάτω βίντεο.

@life.of.hilda Finally answers for y’all #coffeeandlemonweightlosschallenge #coffeeandlemondiet #coffeeandlemongforweightloss #viral #fyp #foryoupage ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

Τι λενε οι διαιτολόγοι για τη συγκεκριμένη πρόταση
Ένας διαιτολόγος με εξειδίκευση στον διαβήτη, ο Graham δήλωσε στο «Eat this, not that»: «Η πρώτη μου σκέψη μόλις το άκουσα αυτό ήταν ότι δεν μου φάνηκε καθόλου γευστικό. Δεν θα έβαζα χυμό λεμονιού στον καφέ μου!». Από την άλλη, ο ίδιος αναφέρει ότι το λεμόνι ρίχνει τον γλυκαιμικό δείκτη. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, «αν προσθέσετε λεμόνι σε ένα γεύμα -μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο ή τον καφέ σας- τότε αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό που ο οργανισμός μας απορροφά τους υδατάνθρακες. Οπότε το σάκχαρο στο αίμα δεν θα αυξηθεί. Αυτό είναι γνωστό σε όλους». Όπως σημειώνει ο διατροφολόγος, αρκεί τουλάχιστον μισή κουταλιά του γλυκού για να δράσει ευεργετικά το λεμόνι στον οργανισμό μας. Ωστόσο, αυτή η δράση του λεμονιού δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φρούτο μάς βοηθά να αδυνατίσουμε. Πόσω μάλλον αν το συνδυάσουμε με τον καφέ!

Από την άλλη, ο διαιτολόγος προσπάθησε να βρει και κάποια έμμεσα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνήθειας: αφού το λεμόνι ρίχνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δημιουργεί κορεσμό και μειώνει έτσι την πείνα και τα τσιμπολογήματα.

Παράλληλα, όταν προσθέτουμε κάπου λεμόνι, για να εξισορροπήσουμε το ξινό συνήθως προσθέτουμε είτε αλάτι είτε ζάχαρη, ανάλογα με την περίσταση. Αν προσθέσουμε ζάχαρη στον καφέ μας -όπου πριν έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού- θα έχουμε τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μπορεί και να δουλέψει!
Το φαγητό πέρα από όλα τα άλλα έχει να κάνει και με εγκεφαλικές λειτουργίες. Κάποιοι που έχασαν βάρος μπορεί να πίστεψαν ότι αυτό το κόλπο δούλεψε στην περίπτωσή τους. Ο διατροφολόγος ισχυρίζεται ότι κάτι άλλο θα άλλαξαν στη διατροφή τους και έχασαν το βάρος αλλά αν πιστεύουν ότι… φταίει ο καφές με λεμόνι, τότε μπορούν να συνεχίσουν να τον καταναλώνουν!

Δείτε επίσης:
Μήπως ο τρόπος που πίνετε τον καφέ σάς παχαίνει;

Καλός καφές; Προτείνουμε 12 στέκια που σερβίρουν ποιότητα

Ο καφές πριν από τη γυμναστική βοηθάει στην καύση του λίπους, σύμφωνα με έρευνα