Το burger χωρίς πίκλες είναι σαν τη χωριάτικη σαλάτα χωρίς φέτα. Όμως, τι γίνεται όταν τα αγγουράκια τελειώνουν και μας μένει το ζουμί. Δεν πετάμε τίποτα. Αξιοποιούμε ό,τι απέμεινε στο βάζο και το χρησιμοποιούμε ως βάση για την πιο νόστιμη και ταιριαστή σος που θα συνοδεύσει τα γρήγορα φαγητά μας.

Η συνταγή για τη σάλτσα που θα φτιάξουμε με το ζουμί από τις πίκλες, συνδυάζει πικάντικες, καπνιστές και γλυκές γεύσεις, γι’ αυτό και είναι ιδανική για burger τόσο για το ψωμάκι όσο και για άλλα πιάτα. Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με τις αγαπημένες σας συνταγές για μοσχαρίσια «ταβερνιάρικα» ή smash burgers και να την απλώσετε σε σάντουιτς με χοιρινά λουκάνικα ή ακόμα και με φιλέτο τόνου ή καπνιστού σολομού.

Η συνταγή για την σπιτική σος burger

Υλικά

Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά | Περίπου 1 φλιτζάνι

½ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουτ. σούπας κίτρινη μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμός από τουρσί (από το βάζο)
2 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού sriracha
½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, ¼ φλιτζάνι κέτσαπ, 2 κουτ. σούπας κίτρινη μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας χυμό από τουρσί (από το βάζο), 2 κουτ. γλυκού μέλι, 2 κουτ. γλυκού καυτερή σάλτσα, ½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου, ½ κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού και ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και τα καρυκεύματα αν χρειάζεται.

Για περισσότερη ένταση στη γεύση μπορείτε να ψιλοκόψετε πίκλες και να τις προσθέσετε στο φινίρισμα. Επίσης, αν αγαπάτε τις βοτανικές γεύσεις, τότε μπορείτε να εμπλουτίσετε την σάλτσα με φρέσκο σχοινόπρασο που θα έχετε ψιλοκόψει.

Tip

Μπορείτε να ετοιμάσετε την σπιτική σάλτσα έως και 5 ημέρες νωρίτερα ή όταν αδειάζει το βάζο, αρκεί να  διατηρηθεί στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης

4 νόστιμοι λόγοι για να μην πετάμε το ζουμί πίκλας

Πώς φτιάχνουμε το σωστό λαδολέμονο: Μυστικά και τεχνικές για το ντρέσινγκ που αγαπά το καλό ελαιόλαδο