Φτιάχνουμε λαχταριστά κρεμμυδάκια τουρσί στο σπίτι! Χρειάζεται μόνο 30 λεπτά προετοιμασία και αναμονή από 10 μέρες έως και 1 μήνα, πριν την κατανάλωση.

Υλικά για 2 βάζα:
500γρ. μικρά στρογγυλά κρεμμύδια (κοκκάρια)
50γρ. ανθό αλατιού
200ml παλαιωμένο ξίδι
200ml μηλίτη
50γρ. ζάχαρη
½ κουτ. σούπας κόκκους μουστάρδας
½ κουτ. σούπας κόκκους από διάφορα πιπέρια
1 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όλη τη νύχτα. Την επομένη τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλοτο ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τους κόκκους μουστάρδας, τα πιπέρια και το μπούκοβο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Mοιράζουμε τα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα βαζάκια, βάζουμε από ένα φύλλο δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι και απογεμίζουμε με το ζεστό υγρό του τουρσί που ετοιμάσαμε. Σφραγίζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε σκιερό μέρος το λιγότερο για 10 μέρες πριν την κατανάλωση.