Το αβοκάντο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη vegan σοκολατένια κρέμα που θα απογειώσει τα σπιτικά cupcakes. Με μόλις επτά βασικά υλικά, αυτή η συνταγή αξιοποιεί την απαλή υφή του αβοκάντο, για να μας δώσει την πιο κρεμώδη και θρεπτική εκδοχή του frosting που έχετε δοκιμάσει.

Γιατί να επιλέξουμε frosting από αβοκάντο

Σίγουρα θα αναρωτιέστε: «Γιατί να βάλω αβοκάντο σε ένα γλυκό frosting;». Η απάντηση είναι απλή: το αβοκάντο προσφέρει βελούδινη κρεμώδη υφή, ενώ παράλληλα περιέχει καλά λιπαρά σε αντίθεση με τις κλασικές συνταγές για frosting. Κι αν ανησυχείτε πως το αβοκάντο θα επηρεάσει αρνητικά τη γεύση του, η πραγματικότητα έρχεται να σας διαψεύσει. Ο θρεπτικός αυτός καρπός έχει τόσο ήπια γεύση που δύσκολα θα αντιληφθείτε την παρουσία του.

Υλικά (για περίπου 1 ½ φλιτζ. frosting )
1 ώριμο αβοκάντο
¼ φλιτζ. φυτικό γάλα
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
2-3 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
3-4 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία
Διαλέξτε ένα ώριμο αβοκάντο. Ξεφλουδίστε το και αφαιρέστε το κουκούτσι. Κόψτε το σε κομμάτια για να πολτοποιηθεί πιο εύκολα. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, βάλτε το αβοκάντο, το φυτικό γάλα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα λείο, κρεμώδες μείγμα. Αν το frosting βγει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο επιπλέον φυτικό γάλα. Αν είναι πολύ αραιό, ρίξτε λίγο ακόμα κακάο.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Χάρη στο λάδι καρύδας, το frosting θα πήξει ελαφρώς και θα γίνει ακόμα πιο αφράτο. Αν παρατηρήσετε ότι μετά από ώρα έχει πήξει υπερβολικά, βγάλτε το από το ψυγείο 10-15 λεπτά πριν το καταναλώσετε για να αποκτήσει σε θερμοκρασία δωματίου την επιθυμητή υφή.

Tip
Οι ποσότητες μπορούν να προσαρμοστούν στη γεύση σας. Αν θέλετε πιο σοκολατένια γεύση, αυξήστε το κακάο. Αν προτιμάτε την κρέμα πιο γλυκιά , προσθέστε λίγο παραπάνω σιρόπι.

Frosting αβοκάντου με φιστικοβούτυρο έχετε δοκιμάσει;

Αν δεν είστε «φίλοι» της σοκολάτας ή απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να φτιάξετε μια εναλλακτική εκδοχή με φιστικοβούτυρο. Αφαιρέστε το κακάο και αντικαταστήστε το με 2-3 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρή ποσότητα και να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα εξίσου κρεμώδες και γευστικό, με ελαφρώς αλμυρή γεύση λόγω του φιστικοβούτυρου.

Στις γλυκές συνταγές μας

Απλώστε το frosting πάνω από τα σπιτικά brownies, σε vegan ή κλασικά cupcakes ή απλώστε το ως τελευταία στρώση σε ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ. Δοκιμάστε ακόμη να απλώσετε μια γεμάτη κουταλιά στις γλυκές παραδοσιακές τηγανίτες, τα λαχταριστά pancakes ή τις βάφλες. Μη διστάσετε να το προσθέσετε μέσα στις γλυκές σας κρέπες μαζί με πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς ή εναλλακτικά με λίγα φρούτα ή σιρόπι σφενδάμου για έξτρα απόλαυση.

Tip συντήρησης
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Καλύψτε το καλά, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τον αέρα και οξειδωθεί το αβοκάντο.