Ο καφές είναι ένα ρόφημα που αγαπά πολύς κόσμος. Απαραίτητο για το πρωινό ξύπνημα, μας δίνει ενέργεια μέσα στη μέρα ενώ δουλεύουμε. Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ, αλλά δεν σας είναι εύκολο να τον καταναλώσετε σκέτο, τότε σας έχουμε μια λύση για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη.
Δεν μιλάμε για κάποιο άλλο γλυκαντικό. Πρόκειται για μια λύση που ακολουθούσαν παλιότερα οι γιαγιάδες ενώ το προτείνουν και οι ειδικοί. Αντί για ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι! Ναι, καλά ακούσατε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια μικρή ποσότητα αλατιού στον καφέ, εξισορροπεί την πικράδα του, του βγάζει όλα τα γλυκά του αρώματα ενώ παράλληλα αποτελεί και μια λίγο πιο υγιεινή εναλλακτική σε σχέση με τη ζάχαρη.
Πόσο αλάτι;
Δεν υπάρχει ενδεδειγμένη ποσότητα. Εξαρτάται το πόσο πικρός είναι ο καφές αλλά και τα γούστα του καθενός. Σε κάποιους μπορούν να αρκούν μερικοί κόκκοι, σε άλλους μια ολόκληρη πρέζα. Για να βρείτε την ιδανική ποσότητα για σας, πρέπει να πειραματιστείτε λιγάκι.