Το μπρόκολο είναι ένα αμφιλεγόμενο, και σε πολλές περιπτώσεις, παρεξηγημένο υλικό. Κάποιοι δεν αντέχουν την κάπως βαριά μυρωδιά του ενώ άλλοι λατρεύουν να το μαγειρεύουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό λαχανικό οπότε μόνο καλό μας κάνει να το τρώμε τακτικά. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να γίνει από απλώς ενδιαφέρον έως εξαιρετικά νόστιμο. Γι’ αυτό κι εμείς ξεφεύγουμε από τις καθιερωμένες βαρετές συνταγές που το θέλουν νερόβραστο ή στον ατμό αλλά και από τα πληθωρικά σουφλέ και τα γκρατέν που το βαραίνουν και το ψήνουμε στο αγαπημένο μας air fryer δίνοντάς του χαρακτήρα ασιατικό.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Μπρόκολο με σόγια και σουσάμι στη φριτέζα αέρος
Υλικά
500 γρ. μπρόκολο, μπουκετάκια, κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
χοντρό αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Διαδικασία
Αραδιάζουμε τα μπουκετάκια στον κάδο του air fryer και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τη σόγια. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Tip
Ταιριάζει εξαιρετικά με ψητό σολομό, σουβλάκια κοτόπουλου και γαρίδες τεμπούρα.