Το γιαούρτι είναι κατάλληλο για το πρωινό ή το δεκατιανό, αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα αν θέλουμε να κάνουμε μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Όμως οι χρήσεις του, δεν σταματούν εκεί. Μπορούμε να το ενσωματώσουμε στα περισσότερα πιάτα μας, αναβαθμιζοντάς έτσι, σε γεύση και διατροφική αξία. Οι σεφ το χρησιμοποιούν για να ντύνουν τα λαχανικά, να δροσίζουν τα πικάντικα κρέατα και να αντικαθιστούν την κρέμα γάλακτος, και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Ενισχύουμε το πρωινό μας
Μπορούμε να το φάμε σκέτο, όμως αν προσθέσουμε βρώμη, αποξηραμένα φρούτα, και μελάσα θα έχουμε ένα μπολ γεμάτο ενέργεια, που θα μας κρατήσει χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Γενικά, μπορούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε μας αρέσει.

Ντρέσινγκ για σαλάτες
Απλώς, προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε περίπου μισό φλιτζάνι γιαούρτι, αραιώνουμε με λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ενισχύσουμε το ντρέσινγκ με λίγο λευκό ξύδι.

Αντικαθιστούμε τη μαγιονέζα
Οι σαλάτες που περιέχουν σος μαγιονέζας και τα ντιπ, παίρνουν πιο δροσερή διάσταση αν προτιμήσουμε το γιαούρτι.

Μαρινάρουμε
Τα ένζυμα που περιέχει το γιαούρτι, διασπούν πιο εύκολα τις πρωτεϊνες, μαλακώνοντας το κρέας. Αυτό καθιστά το γιαούρτι ιδανικό για να μαρινάρουμε κρέατα ή πουλερικά

Μια κουταλιά παντού!
Μια κουταλιά δίνει την τέλεια πινελιά σε ψητά, λαχανικά, μαγειρεμένα κρέατα αλλά και αυγά. Ανακατεύουμε με λίγα μπαχαρικά, βότανα ή τσίλι για να δώσουμε γεύση.

Στα επιδόρπια
Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να ετοιμάσουμε γρήγορα γλυκίσματα με βάση το γιαούρτι. Αν θέλουμε fozen yogurt, και δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, απλώνουμε το μίγμα της συνταγής σε ένα ταψί, το τοποθετούμε στην κατάψυξη ανακατεύοντας το κάθε 30 με 40 λεπτά μέχρι να παγώσει, περίπου 3 ή 4 ώρες.

Στα αρτοσκευάσματα
Το γιαούρτι είναι ιδανικό για να φτιάξουμε ψωμί, μπισκότα, μάφιν και κέικ. Δίνει στα αρτοσκευάσματά μας, πιο ελαφριά ελαφριά και αφράτη υφή.