Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισες να γίνεις ο καλύτερος ψήστης και να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας BBQ με φίλους. Πολύ καλή ιδέα, αν όμως τώρα ετοιμάζεσαι να αγοράσεις την πρώτη σου ψησταριά, σου έχουμε 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να κάνεις σίγουρα τη σωστή επιλογή.
Μην αγοράζεις κάτι που δεν σου χρειάζεται πραγματικά
Όλες οι συμβουλές αγοράς θα έπρεπε να ξεκινούν έτσι! Το οικιακό BBQ έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και οι επιλογές είναι άπειρες και συνεπώς, εύκολο να μπερδευτείς. Οπότε πριν επισκεφτείς το κατάστημα, πρέπει να έχεις αποφασίσει αν θέλεις ψησταριά με κάρβουνο, υγραέριο ή ηλεκτρική και να δεις αν για τα φαγητά που έχεις πραγματικά σκοπό να μαγειρεύεις εκεί σου χρειάζονται κάποια extras, όπως πλάκα για πίτσα ή smoker. Αν δεν ξέρεις από πριν, οι πιθανότητες να φύγεις από το κατάστημα με κάτι που θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού και μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσεις σχεδόν ποτέ είναι πολύ πιθανό.
Σκέψου τι σε βολεύει περισσότερο
Σε συνέχεια της προηγούμενης συμβουλής, για να διαλέξεις μεταξύ κάρβουνου ή υγραερίου, καλό είναι να σκεφτείς τι σε βολεύει και από άποψη προμηθειών και από άποψη χρόνου. Με άλλα λόγια, τα κάρβουνα χρειάζονται χρόνο για να ανάψουν και πρέπει να φροντίζεις να έχεις πάντα απόθεμα, ενώ μία ψησταριά υγραερίου ετοιμάζεται γρηγορότερα, αλλά πρέπει να ελέγχεις πάντα ότι η φιάλη σου είναι γεμάτη και ότι κοντά σου υπάρχουν σημεία για να τη γεμίσεις ξανά ή να αγοράσεις νέα.
Μην υποθέτεις ότι όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα
Η αγορά BBQ δεν πρέπει να ακολουθεί τη λογική π.χ. της τηλεόρασης, όπου όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο καλύτερα. Στην περίπτωση της ψησταριάς το μέγεθος καθορίζεται από τον χώρο που μπορείς να της διαθέσεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Επιπλέον, κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να την αποθηκεύσεις σε εσωτερικό χώρο, οπότε σκέψου αν χωράει στην αποθήκη σου ή σε κάποιο σημείο του σπιτιού, χωρίς να ενοχλεί.
Μην πετάς το βιβλίο με τις οδηγίες χρήσεις
Κάθε ψησταριά συνοδεύεται από κάποιο βιβλίο ή φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση της, την ασφάλεια και τη συντήρηση. Αφού λοιπόν το διαβάσεις όλο προσεκτικά πριν ανάψεις για πρώτη φορά, φρόντισε μετά να το φυλάξεις ώστε να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτό κάθε φορά που χρειάζεσαι βοήθεια ή δεν θυμάσαι πώς λειτουργεί κάτι.