Σίγουρα σας έχει τύχει να περισσέψουν κομμάτια ψητού φιλέτου κοτόπουλου, που θέλετε να αξιοποιήσετε σε άλλες συνταγές, όπως μία σαλάτα, αλλά σας προβληματίζει ο χρόνος που απαιτείται για να τα ψιλοκόψετε. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χέρια τους ή ένα μαχαίρι για να ψιλοκόψουν το κρέας, αλλά αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος, εύκολος και αλάνθαστος, που εξοικονομεί χρόνο και κόπο κι έτσι μπορούμε να έχουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο έτοιμο στο λεπτό.

Ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο λεπτό

Το «μαγικό» εργαλείο δεν είναι άλλο από το λεγόμενο «φτερό» του μίξερ. Η μέθοδος είναι απλή: Βάζετε το ψητό φιλέτο κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, στον κάδο ενός σταθερού μίξερ, χρησιμοποιώντας το «φτερό».

Ξεκινήστε με τη χαμηλή ταχύτητα. Αν και το μίξερ κάνει όλη τη δουλειά, βοηθάει να έχετε κόψει το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια στην αρχή. Καθώς τα κομμάτια μικραίνουν, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία, για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υψηλή ταχύτητα για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι τα κομμάτια κοτόπουλου θα αρχίσουν να πετάγονται έξω από τον κάδο και, δεύτερον, γιατί ενδέχεται να καταλήξετε, τελικά, με πουρέ κοτόπουλου.

Επίσης, για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να προσέξετε να μην βάλετε στον κάδο περισσότερα από 340 γρ. φιλέτο κοτόπουλου.

Σύμφωνα με τη σεφ η Namrata Hegde, η κίνηση του «φτερού» ψιλοκόβει το κοτόπουλο γρήγορα και αποτελεσματικά και βοηθά πολύ σε συνταγές όπως εντσιλάδας, σαλάτα με κοτόπουλο και σούπες.

Την ίδια μέθοδο μπορείτε να εφαρμόσετε και με ένα μίξερ χειρός. Απλώς φροντίστε να κρατάτε σταθερά το μπολ που θα έχετε βάλει το κοτόπουλο, ώστε να μην περιστρέφεται ανεξέλεγκτα μόλις ξεκινήσει το μίξερ. Επίσης, επειδή το μίξερ χειρός έχει μικρότερη ισχύ, θα πρέπει να κόψετε το κοτόπουλο σε πιο μικρά κομμάτια από την αρχή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο και για άλλους τύπους κρέατος, όπως καπνιστό χοιρινό για γρήγορα pulled pork sandwiches ή γαλοπούλα για κεσαντίγιας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να ξεπαγώσετε το ψάρι σωστά
Οι συμβουλές των σεφ για αυθεντική, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
Η ιστορία του ιμάμ μπαϊλντί και τι μας συμβουλεύουν οι σεφ

 

Το άρθρο της εβδομάδας