Το ταχίνι, το μέλι, το γιαούρτι, το φιστικοβούτυρο, ακόμη και το τυρι cottage, όταν συνδυαστούν με φρούτα και ξηρούς καρπούς μπορούν να μας δώσουν υγιεινά και νόστιμα παγωτά που γίνονται εύκολα και γρήγορα και χωρίς παγωτομηχανή.
Παρακάτω σας δίνουμε 3 ιδέες για υγιεινά παγωτά.

Παγωτό σοκολάτα με ταχίνι

Υλικά (για 4 μερίδες)
4 ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες)
2 κουτ.σούπας ταχίνι με κακάο
2 κουτ. σούπας κακάο
50 γρ. φιστίκια

Διαδικασία
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη. Το άλλο πρωί τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα αφήνουμε πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τα κομμάτια μπανάνας στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το ταχίνι και το κακάο. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε στο παγωτό μας τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται καλά η μεμβράνη στην επιφάνεια του παγωτού και σκεπάζουμε καλά το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.

Τέλος, βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει. Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικἠ Ανἀλυση (για 1 μερίδα):
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 4,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 44,2 γρ.
Λιπαρά: 11,5 γρ.

Παγωτό ξυλάκι με cottage τυρί

Υλικά (για 3 μεγάλα παγωτά):
200 γρ. τυρί cottage
2 κουτ. σούπας γιαούρτι light
1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουτ. σούπας μέλι
20 γρ. κομματάκια σοκολάτας
2 κουτ. σούπας φιστίκια τριμμένα

Διαδικασία
Βάζουμε στο μίξερ το τυρί cottage, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα κομματάκια σοκολάτας και
ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.

Σχηματίζουμε 3 μπάλες παγωτού με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα ξυλάκια στην βάση τους και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένα φιστίκια. Τέλος, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Διατροφική Ανάλυση (για 1 μερίδα):
Θερμίδες: 186 kcal
Πρωτεΐνη: 10,6 γρ.
Υδατάνθρακες: 17,3 γρ.
Λιπαρά: 8,5 γρ.

Παγωτό με κόκκινα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά (για 5 μερίδες):
500 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
3 κουτ.σούπας μέλι
150 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, μύρτιλλα)
4 κουτ.σούπας ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους

Διαδικασία
Πλένουμε τα φρούτα και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε στο μπλέντερ για 4-5 λεπτά το γιαούρτι με το μέλι και τα φρούτα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε από πάνω τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε το ταψί στην κατάψυξη όλο το βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμο να το κόψουμε σε μπάρες και να το σερβίρουμε.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 220 kcal
Πρωτεΐνη: 14 γρ.
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ.