Καλά τα μακρινά ταξίδια, αλλά κάποιες φορές έχουν και τις αρνητικές επιπτώσεις τους, όπως τα ενοχλητικά συμπτώματα του jet lag, με κυριότερο τις διαταραχές του ύπνου. Η φυσική λύση γι αυτό, μπορεί να κρύβεται στο πιάτο σου.

Τζίντζερ
Ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αντιμετώπιση της ναυτίας και της αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δοκίμασε ένα πιάτο με τζίντζερ στο βραδινό σου ή πιες ένα ρόφημα με τζίντζερ πριν τον ύπνο, για να μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Μπανάνες
Ένα τέλειο σνακ που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς όταν έχεις πάθει jet lag, καθώς το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες εξισορροπούν τα άλατα στο σώμα. Το καλύτερο είναι να φας μία μπανάνα περίπου 1 ώρα πριν πας για ύπνο.

Goji berries
Ήξερες ότι ανάμεσα στα οφέλη που έχουν τα goji berries είναι και ότι μειώνουν το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθεί κάποιος, ενώ παράλληλα βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου; Δεν θεωρούνται τυχαία superfoods!

Ακτινίδιο
Ένα ακτινίδιο την ημέρα την αϋπνία κάνει πέρα. Δεν είναι απλά μια παροιμία, καθώς τα ακτινίδια είναι πλούσια σε σεροτονίνη -που έχει χαρακτηριστεί και ως ορμόνη της ευτυχίας- και μεταξύ άλλων βοηθάει και στο να βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου.

Σέλερι
Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθάει στο να προσαρμοστείς ευκολότερα στην αλλαγή της ώρας. Πέρα από το νερό όμως, βεβαιώσουν ότι θα προσθέσεις στο πιάτο σου και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το σέλερι.

Βραζιλιάνικα Φιστίκια (Brazil nuts)
Είναι υπερπλούσια σε σελήνιο, που είναι σύμμαχος του καλού ύπνου. Για την ακρίβεια, ένα μόνο τέτοιο φιστίκι ανάλογα με το μέγεθός του περιέχει τριπλάσια ή και τετραπλάσια ποσότητα από αυτή της συνιστώμενης ημερήσια πρόσληψης.

Κύμινο
Το μπαχαρικό με το τόσο χαρακτηριστικό άρωμα, δεν δίνει μόνο τέλεια γεύση στα σουτζουκάκια σου, αλλά βοηθάει και στο να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς καλύτερα.