Το κλειδί στη διατήρηση του βάρους και σε ένα συνολικά υγιεινό τρόπος ζωής μπορεί να είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συχνή άσκηση, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μπορούμε να εφαρμόσουμε καθημερινά για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Η επιλογή θρεπτικών τροφίμων είναι μια καλή αρχή, καθώς μας παρέχουν τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, ενώ καταναλώνοντας και την προβλεπόμενη ποσότητα θερμίδων ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τη σωματοδομή μας, μπορούμε να συντηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον όμως, υπάρχουν και ορισμένα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στο σώμα μας.

Για όσους λοιπόν, αγωνίζονται να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους και αισθάνονται ότι πρέπει να προσθέσουν κάτι επιπλέον στις καθημερινές τους συνήθειες για να τα καταφέρουν, υπάρχει ένα μπαχαρικό που πρέπει να συμπεριλάβουν στα περισσότερα γεύματά τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο λόγος για το μαύρο πιπέρι, που περιέχει ωφέλιμα στοιχεία για την υγεία. Το μυστικό βρίσκεται στην πιπερίνη που περιέχεται σε αυτό και η οποία είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Ειδικότερα, όταν βρισκόμαστε υπό πίεση, τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα αυξάνονται, οδηγώντας σε φλεγμονή καθώς προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το στρες. Η καταπολέμηση της φλεγμονής με μια ποικιλία μπαχαρικών μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του φουσκώματος και να μειώσει την κατακράτηση υγρών, βοηθώντας μας αμέσως να φαινόμαστε πιο λεπτοί και να αισθανόμαστε καλύτερα μέσα στο σώμα σας. Και μπορεί η φλεγμονή και η αύξηση του βάρους να μην συνδέονται πραγματικά, το φούσκωμα όμως μπορεί να κάνει τη ζυγαριά να ανέβει. Μειώνοντας το φούσκωμα λοιπόν, το σώμα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά.

Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα εάν καταναλώνουμε το μαύρο πιπέρι συνδυαστικά με κουρκουμά. Σύμφωνα με μελέτες, ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού και κουρκουμά στο μαγείρεμα, μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, η κουρκουμίνη που περιέχεται στον κουρκουμά και η πιπερίνη έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Καθώς όμως η κουρκουμίνη απορροφάται ελάχιστα στην κυκλοφορία του αίματος, θα μπορούσαμε να χάσουμε τα πλεονεκτήματά της, εκτός και αν βάλουμε δίπλα το μαύρο πιπέρι, με τις έρευνες να υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού και κουρκουμά βελτιώνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2.000%!

Αν και είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ένα μπαχαρικό δεν μπορεί να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στον οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε για τη διατήρηση του βάρους μας, το μαύρο πιπέρι, ειδικά σε συνδυασμό με τον κουρκουμά, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή μας ρουτίνα για έξτρα ώθηση. Άλλωστε, η καταπολέμηση της φλεγμονής είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουμε το σώμα μας να νιώθει στα καλύτερά του και η επιλογή τροφίμων και μπαχαρικών που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι το κλειδί για τη διαχείριση του βάρους.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δείτε επίσης:
Ο πιο απλός τρόπος να χάσουμε βάρος!

3 μπαχαρικά που καταπολεμούν το φούσκωμα

Golden milk: Το θεραπευτικό ινδικό ρόφημα