Όλοι θέλουμε το καλοκαίρι να είμαστε πιο αδύνατοι και να χάσουμε τα περιττά κιλά που μπορεί να πήραμε τον χειμώνα. Υπάρχει μια τάση για δίαιτες, γυμναστική, διατροφή, που λίγο-πολύ όλοι ακολουθούμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Αν θέλετε επίπεδη κοιλιά, τότε μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας κάποια ροφήματα και ποτά, που βοηθούν σε αυτόν τον σκοπό.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Νερό
Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι πίνουμε την ποσότητα νερού που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας! Αν θέλουμε κιόλας να χάσουμε βάρος στην κοιλιά, πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε παραπάνω νερό. Άλλωστε το νερό φουσκώνει, νιώθουμε πλήρεις, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, το κρύο νερό είναι εκείνο που βοηθά περισσότερο στην καύση του λίπους. Ο οργανισμός πρέπει να το ζεστάνει, οπότε πρέπει να σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε ζεστά ροφήματα.

Καφές
Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του καφέ! Το λιποδιαλυτικό μυστικό του βρίσκεται στην καφεΐνη. Σύμφωνα με έρευνα του Clinical Physiological and Functional Imaging, ο καφές ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και επιδρά θετικά στην καύση του λίπους. Άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Obesity (Silver Spring), έχει συνδέσει τον καφέ με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος καθώς μπορεί να έχει άλλες επιπτώσεις στον οργανισμό μας, όπως πχ στην ποιότητα του ύπνου μας.

Πράσινο Τσάι
Όπως ο καφές , έτσι και το πράσινο τσάι, περιέχει καφεΐνη, που είναι λιποδιαλυτικός παράγοντας. Ωστόσο, το πράσινο τσάι έχει πολύ περισσότερα θρεπτικά στοιχεία καθώς είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών -τις κατεχίνες- οι οποίες σε συνδυασμό με την καφεΐνη, συντελούν στην καύση ακόμη περισσότερου λίπους. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όσο περισσότερες κατεχίνες έχει το πράσινο τσάι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην καύση του λίπους. Σύμφωνα με έρευνα του International Journal of Obesity, το πράσινο τσάι βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων. Οπότε αν επιλέγουμε πράσινα τσάγια με υψηλό ποσοστό κατεχίνων, όπως το μάτσα, τα αποτελέσματα στο βάρος μας θα είναι πιο άμεσα.

Μαύρο Τσάι
Το μαύρο τσάι έχει πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του βάρους σε υπέρβαρα άτομα, σύμφωνα με έρευνα του European Journal of Nutrition. Το μαύρο τσάι επομένως είναι ένα ιδανικό ρόφημα για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και δεν συμπαθούν πολύ την καφεΐνη, που έχει το πράσινο τσάι.

Μηλόξιδο
Αν θέλετε λίγη οξύτητα στα πιάτα σας, τότε το μηλόξιδο αποτελεί εξαιρετική επιλογή, που συμβάλει και στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Για να χάσετε βάρος στην κοιλιά επομένως είναι καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο μηλόξιδο στα καθημερινά σας ροφήματα, ακόμα και στο νερό αλλά και στο φαγητό καις στις σαλάτες σας. Σύμφωνα με έρευνας, το μηλόξιδο αποτρέπει την εμφάνιση λίπους. Το οξικό οξύ που περιέχει, όχι μόνο μειώνει την αίσθηση πείνας και προκαλεί αίσθημα κορεσμού αλλά παράλληλα εμποδίζει και την ίδια την εμφάνιση του λίπους.


Διαβάστε ακόμη

20 υγιεινές συνήθειες για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Τα 4 λαχανικά με αντιφλεγμονώδη δράση που συστήνονται για επίπεδη κοιλιά

6 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις εάν θέλεις επίπεδη κοιλιά