Καλοκαίρι έρχεται και αποφασίζεις να κάνεις δίαιτα. Τι κάνεις λοιπόν; Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και αγοράζεις ό, τι γράφει πάνω στη συσκευασία του “light”΄. Από light γιαούρτια, γάλατα και κρακεράκια, μέχρι αναψυκτικά και σοκολάτες με ασπαρτάμη, το καροτσάκι σου τα έχει όλα. Θα είσαι έτοιμη για την παραλία σε χρόνο dt, σωστά; Λάθος! Αφού τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά δεν είναι τόσο “αθώα” και “διαιτητικά” όσο νομίζεις…

light2

Η αλήθεια είναι ότι τα λιπαρά είναι αυτά που δίνουν γεύση στα περισσότερα τρόφιμα. Όταν, λοιπόν, αυτά αφαιρούνται, τι μένει; Ένα άγευστο προϊόν. Για να ξαναγίνουν λοιπόν γευστικά και ελκυστικά για τους καταναλωτές τα προϊόντα, οι κατασκευαστές προσθέτουν σε πολλά από αυτά σάκχαρα. Σύμφωνα μάλιστα με το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, εάν τα τρόφιμα αυτά δεν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, όχι μόνο δεν βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά πολύ πιθανό να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

light

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως όταν κάτι είναι light δεν σημαίνει πως δεν έχει θερμίδες ή πως έχεις το ελεύθερο να τρως όσο θες. Οι ειδικοί συστήνουν μέτρο στην κατανάλωσή των συγκεκριμένων προϊόντων και προτείνουν να δίνεις μεγαλύτερη βάση σε μια ισορροπημένη διατροφή και να γυμνάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς. Προσοχή, λοιπόν, γιατί πολλές φορές αυτό που εσύ θεωρείς ως σωστή και υγιεινή επιλογή, μπορεί απλά να είναι ένα τρικ των ειδικών του marketing για να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα.