Πόσο βλαβερό μπορεί να είναι ένα μόνο αναψυκτικό τη μέρα; Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κόρνελ, πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι!
Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από την αύξηση της εμφάνισης των περιπτώσεων πάθησης από καρκίνο του εντέρου σε άτομα κάτω των 35 ετών στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η γλυκόζη και η φρουκτόζη, που βρίσκονται σε ποτά με σιρόπι καλαμποκιού, όπως τα αναψυκτικά, επιταχύνουν την ανάπτυξη εντερικών όγκων σε ποντίκια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.
Τα ποντίκια που ήταν επιρρεπή σε καρκίνο του εντέρου τρέφονταν με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη-που ισοδυναμούσε με λιγότερο από ένα κουτί αναψυκτικού τη μέρα για έναν άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα, «ο όγκος έτρωγε άμεσα τη ζάχαρη … ο καρκίνος χρησιμοποιούσε φρουκτόζη και γλυκόζη για να διπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξής του». Απλά τρομακτικό!