Απογευματάκι στη δουλειά και επειδή δεν θέλεις να πιεις ακόμη ένα καφέ, λες να φτιάξεις ένα τσάι από τα φακελάκια που υπάρχουν στην κουζίνα του γραφείου. Μάλλον δεν θα το σκεφτείς ξανά, αφού διαβάσεις τα σοκαριστικά αποτελέσματα πρόσφατης βρετανικής έρευνας.

Σύμφωνα με έρευνα της Initial Washroom Hygiene, κορυφαίας βρετανικής εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών υγιεινής και διαχείρισης αποβλήτων, τα κουτιά όπου φυλάσσονται τα φακελάκια τσαγιού (άρα και του καφέ με την ίδια λογική) στις κουζίνες των γραφείων μπορούν να περιέχουν έως και 17 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι το κάθισμα της λεκάνης στην τουαλέτα!

vrastiras1

Οι ειδικοί κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, αφού ανέλυσαν σκεύη και συσκευές στις κουζίνες γραφείων και όπως καταλαβαίνετε, μπορεί τα φακελάκια τσαγιού να είναι τα πιο επικίνδυνα, ωστόσο βακτήρια εντοπίστηκαν και στο χερούλι του βραστήρα (αυτόν που χρησιμοποιείς για να ζεστάνεις το νερό για το τσάι σου, δηλαδή) αλλά και στις χρησιμοποιημένες κούπες και στο πόμολο του ψυγείου.

Σύμφωνα με τον Dr Peter Barratt της Initial Washroom Hygiene, κάθε εργαζόμενος οφείλει να είναι πιο προσεχτικός σε θέματα υγιεινής, ειδικά για τον χώρο της κουζίνας, τον οποίο επισκέπτονται συνήθως όλοι. «Αν σκεφτείτε πόσα χέρια ακουμπούν καθημερινά το βραστήρα, τα φλιτζάνια και το κουτί με τα φακελάκια του τσαγιού, καταλαβαίνετε πώς μολύνονται», εξηγεί, ενώ σημειώνει ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά αν πλένονται σωστά και τακτικά τα φλιτζάνια, αν οι κουζίνες καθαρίζονται με αντισηπτικά μαντηλάκια και αν όλοι φροντίζουν να πλένουν τα χέρια τους πριν ή αφότου χρησιμοποιήσουν κάτι που αγγίζουν πολλά χέρια μέσα στο γραφείο.