Όσο μεγαλώνουμε οι αντοχές μας για γυμναστική μειώνονται, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται και κάπως έτσι ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει να δείχνει όλο και πιο ψηλά κάθε φορά που αποφασίζουμε να ζυγιστούμε. Σού θυμίζει κάτι; Πριν πανικοβληθείς και τρέξεις στο κρεβάτι του πλαστικού, κάνε αυτήν την πολύ απλή αλλαγή στη διατροφή σου, η οποία εγγυάται, σύμφωνα με την 67χρονη διατροφολόγο Suzi Grant, νεανική όψη της επιδερμίδας και αδύνατη μέση. Κοινώς το σώμα σου τουλάχιστον 10 χρόνια πριν.

antigyransh

Πιο συγκεκριμένα, προτείνει στους πελάτες της να περιορίζουν τις θερμίδες τους δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να χάσουν βάρος και να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωής τους. Για παράδειγμα, τους ενθαρρύνει 5 φορές την εβδομάδα να καταναλώνουν 2000 θερμίδες και τις υπόλοιπες μέρες 1500. Να κάνουν δηλαδή ένα είδος μερικής νηστείας. Τη συμβουλή της στηρίζει και η επιστήμη και πιο συγκεκριμένα η έρευνα του Genesis Breast Cancer Prevention Center στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νοτίου Μάντσεστερ, σύμφωνα με την οποία ο περιστασιακός περιορισμός θερμίδων είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στο αδυνάτισμα από τον καθημερινό, δηλαδή από τις δίαιτες.

kopela-pou-trwei-gymnastiki

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ακολουθήσεις και τη συμβουλή της διαιτολόγου Juliette Kellow, η οποία υποστηρίζει ότι βρήκε τον τρόπο να σταματά την κατανάλωση περιττών θερμίδων.”Όσο μεγαλώνουμε τείνουμε να επιλέγουμε τελικά μεγαλύτερες μερίδες φαγητού, οι οποίες με τον καιρό κάνουν κακό στη γραμμή μας. Για παράδειγμα, είναι εύκολο να προσθέσεις λίγο επιπλέον ρύζι στο πιάτο σου. Αλλά με 50 θερμίδες σε κάθε κουταλιά, σε ένα χρόνο και με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να έχεις πάρει τελικά μέσα σε ένα χρόνο 2,5 κιλά”. Τι προτείνει; Να τρώμε τραγανές τροφές. “Όσο περισσότερο μασάμε, τόσο λιγότερο τρώμε”, εξηγεί. Οι ειδικοί λένε μάλιστα πως θα πρέπει να μασάμε την κάθε μας μπουκιά 20-40 φορές προκειμένου όχι μόνο να διαλύεται σωστά και να διευκολύνεται η πέψη, αλλά και να λαμβάνει ο εγκέφαλός μας το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει. Ακόμα και εάν αυτό δεν ισχύει, θα έχουμε το δίχως άλλο γυμνάσει την κάτω μας γνάθο, πάντως…

Αν τώρα εκτός από αδύνατο σώμα θέλεις να έχεις και νεανική επιδερμίδα όσο μεγαλώνεις, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ για να δεις ποιες τροφές θα πρέπει να βάζεις στο καλάθι σου και ΕΔΩ για εκείνες που θα πρέπει να αποφεύγεις. Μάς ευχαριστείς, αργότερα.

Δείτε ακόμα:
10 τρόποι να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου μετά τα 40