Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Cantina Academy στην Καλαμάτα ξεκίνησε. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, η καρδιά της ελληνικής αγροδιατροφής θα χτυπήσει δυνατά στην Καλαμάτα, μέσα από ένα συνέδριο αφιερωμένο στο μέλλον της τροφής.

Με κεντρικό θέμα «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής», το Cantina Academy, που διοργανώνεται από το Πρώτο Θέμα και το Cantina Magazine σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συγκεντρώνει κορυφαίους εκπροσώπους από τον αγροδιατροφικό τομέα, τη γαστρονομία, την πολιτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ουσία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικές ομιλίες, να παρακολουθήσουν θεματικά πάνελ και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που διαμορφώνουν τη νέα αγροδιατροφική στρατηγική της χώρας.

Θέματα που θα συζητηθούν στο 3ο CANTINA ACADEMY

― Καινοτομία και τεχνολογία στο χωράφι
― Η ελιά και οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής
― Το όραμα μιας εθνικής αγροδιατροφικής στρατηγικής
― Αμπελουργία και δυναμική των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ
― Βιοτεχνολογία – τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων
― Ανάπτυξη καινοτόμων ανθεκτικών καλλιεργειών
― Γαστρονομία και πράσινη στρατηγική: Από το σχολείο στο εστιατόριο
― Θερμοκήπια νέας γενιάς, το μέλλον της γεωργίας
― Η σημασία της ενέργειας στη σύγχρονη καλλιέργεια
― Εκπαίδευση και προσέλκυση νέων παραγωγών
― Ενίσχυση συνεργασιών & συμβολαιακής γεωργίας
― Κτηνοτροφία και Γαλακτοκομία, το μέλλον βρίσκεται στην εξέλιξη των ειδών
― Ψηφιακός και οργανωτικός μετασχηματισμός στη γεωργία

Οι Ομιλητές

― Χρήστος – Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας
― Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
― Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
― Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
― Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας
― Παύλος Γερουλάνος, Βουλευτής A’ Αθήνας , Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Πα.Σο.Κ.
― Cobi Bitton, Innovation & Trade Relations Expert
― Catarina Bairrao Balula, Head of the Technical Cooperation and Training Dpt, IOC
― Ηλίας Τσαφαράς, Ερευνητής, Wageningen University and Research, Ολλανδία
― Βασίλης Δημόπουλος, Καθηγητής, Εργαστήριο γευσιγνωσίας Ελιάς και Ελαιολάδου, ΠΑ.ΠΕ.
― Απόστολος Αποστολάκος, Σύμβουλος Στρατηγικής Agrologistics και Διατροφής
― Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, CEO Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων
― Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, Γενικός Διευθυντής – Αγροτική Τραπεζική Πειραιώς
― Βαγγέλης Ζαχαρής, B2B Director, Protergia
― Αχιλλέας Αγγελόπουλος, CEO Kyknos SA
― Νίκος Μπίλλης, Executive chef W Costa Navarino
― Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Σύμβουλος Εξαγωγών και Ανάπτυξης Hellenic Fields, Wildhorta
― Πέτρος Σάγκος, Co-Founder Wikifarmers, Γεωπόνος
― Άρης Τσέλεπος, Πρόεδρος ΕΝΟΑΠ, Κτήμα Τσέλεπος
― Αντώνης Γκόνης, Αγρότης, Gonis Melon
― Μαρία Κορκολή, Τυροκομείο Μέμμος
― Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Βιοκαλλιεργητής Φάρμα Ιζαμπώ

Τοποθεσία: Grecotel Filoxenia Kalamata

Ώρα Έναρξης: 10:30

Δηλώστε συμμετοχή στην ανοιχτή πρόσκληση.