Η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Cantina Academy στην Αθήνα ξεκίνησε! Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025, η καρδιά της ελληνικής αγροδιατροφής θα χτυπήσει δυνατά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, μέσα από ένα συνέδριο αφιερωμένο στο μέλλον της τροφής.
Με κεντρικό θέμα «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής», το Cantina Academy, που διοργανώνεται από το Πρώτο Θέμα και το Cantina Magazine σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνει κορυφαίους εκπροσώπους από τον αγροδιατροφικό τομέα, τη γαστρονομία, την πολιτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ουσία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικές ομιλίες, να παρακολουθήσουν θεματικά πάνελ και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που διαμορφώνουν τη νέα αγροδιατροφική στρατηγική της χώρας.
2ο CANTINA ACADEMY – ΑΘΗΝΑ 5.6.2025
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
Το πρόγραμμα
09:50 Άφιξη
10:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Συντονισμός: Νανά Δαρειώτη, Διευθύντρια Σύνταξης Περιοδικό CANTINA
10:35 Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής
10:50 Η τροφή ως στρατηγικό κεφάλαιο
Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών
Συντονιστής: Αντώνης Σρόιτερ, Δημοσιογράφος
11:20 Γευστικές Ανατροπές:
Γιατί ο καταναλωτής είναι ο νέος CEO της διατροφικής αλυσίδας
Αθανάσιος Μαύρος, Επικεφαλής τ.Κατ/κών Προϊόντων & Λιανεμπορίου ΝA Ευρώπη, EΥ
11:30 Αγροτική πολιτική και ψηφιακή τεχνολογία
Απόστολος Ταμβακάκης, Πρόεδρος, EOS Capital Partners Fund
Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός, π.Ευρ. Επίτροπος Απασχόλησης
Συντονιστής: Μπάμπης Κούτρας, Διευθυντής Πρώτο Θέμα
12:00 Πόσο βιώσιμο είναι το αύριο της τροφής;
Άκης Πετρετζίκης, Chef & Επιχειρηματίας
12:15 Από τη φάρμα στο εστιατόριο
Τάσος Μαντής, Chef-Patron Soil Restaurant
Παναγιώτης Γιακαλής, Executive Chef The Margi Hotel
Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Grecotel Cape Sounio
Συντονίστρια: Νανά Δαρειώτη, Διευθύντρια Σύνταξης Περιοδικό Cantina
12:45 AgrihighTech towards 2030
Dr.Oded Sagee, Founder of PlantExt, BreedIT, CapsiBreed
13:00 Διάλειμμα
13:45 Η αξία της αγροτικής παραγωγής στην εθνική οικονομία
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Γιώργος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ. Πειραιώς
Συντονιστής: Μπάμπης Κούτρας, Διευθυντής Πρώτο Θέμα
14:15 Αποδοτικότητα και τεχνολογία αιχμής στα θερμοκήπια
Ηλίας Τσαφαράς, Ερευνητής σε τεχνολογίες θερμοκηπίων, Wageningen University & Research
14:25 Η νέα αλυσίδα της τροφής στη μαζική κατανάλωση
Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Αντώνης Φιλιππής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος ΣΕΒΤ – Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
Αλέξανδρος Κατσιώτης, Πρόεδρος ΕΛΓΕΚΑ
Συντονιστής: Γιώργος Ευγενίδης, Δημοσιογράφος Πρώτο Θέμα
15:05 Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την αγορά
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος OKAA – Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας
Δήμητρα Τσακίρη, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Πρόεδρος Βιολογικών Αγορών Αττικής
Συντονιστής: Στέλιος Μορφίδης, Δημοσιογράφος Πρώτο Θέμα
15:35 Εφαρμογή ΑΙ για τη διαχείριση της ενέργειας στα supermarket
Βασίλης Νικολόπουλος, CTO Avokado METLEN
15:45 Η δυναμική των αττικών οίνων
Ρωξάνη Μάτσα, Κτήμα Μάτσα
Βασίλης Παπαγιαννάκος, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος
Σταμάτης Μυλωνάς, Οινοποιείο Μυλωνά
Μαρία Μαλτέζου, Στροφιλιά
Συντονιστής: Γιάννης Καρακάσης MW – Great Greek Wines Founder
Λήξη 16:20
Από τη χάραξη εθνικής στρατηγικής μέχρι τη βιώσιμη κτηνοτροφία, την καινοτομία στα θερμοκήπια και τη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τη γαστρονομία και την εξωστρέφεια, το συνέδριο αναδεικνύει τα κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον της ελληνικής τροφής.
Το 2ο Cantina Academy πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου.