Ξέρουμε, έχεις κι εσύ μπερδευτεί. Ποιο ψωμί να διαλέξεις όταν στέκεσαι μπροστά στην τεράστια γκάμα του φούρνου ή του σούπερ μάρκετ;
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, Keri Glassman, το πιο υγιεινό ψωμί είναι το πολύσπορο, καθώς είναι φτιαγμένο από αλεύρι ολικής αλέσεως, περιέχει θρεπτικούς σπόρους και ούτε ίχνος ζάχαρης. Πολλές φορές μάλιστα περιέχει και αλεύρια οσπρίων, που αυξάνουν τη συνολική πρωτεϊνική του αξία, όπως υποστηρίζει η διαιτολόγος. Όσον αφορά τα συσκευασμένα ψωμιά, γενικά τρια πράγματα προτείνει να προσέξεις, πριν βάλεις κάποιο στο καλάθι σου: Να μην περιέχει ζάχαρη και πρόσθετα. «Φύλαξε τη ζάχαρη για όταν θα θέλεις ένα μπισκότο, όχι μια φέτα ψωμί», λέει. Σημαντικό είναι επίσης να προσέχεις το πόσο αλάτι περιέχει. Η ιδανική ποσότητα είναι 100-200mg.
Όσο για το ποιο θεωρεί το χειρότερο ψωμί; Το λευκό φυσικά, καθώς δεν έχει καμία ουσιαστική θρεπτική αξία.