Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 23/4
Με ένα κλασικό και αγαπημένο λαδερό ξεκινάει η εβδομάδα μας. Φασολάκια με φέτα, λιαστές ντομάτες και άνηθο, που σερβίρονται ιδανικά με φέτα, ελιές και ψωμί.
Τρίτη 24/4
Η μέρα σήμερα είναι ιδανική για ζυμαρικά. Θα βάλουμε λοιπόν στον φούρνο βίδες με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και διάφορα τυριά, που θα κερδίσουν με τη γεύση τους όλη την οικογένεια.
Θα τις συνοδεύσουμε με μία δροσερή, ιταλική σαλάτα panzanella.
Τετάρτη 25/4
Φάβα πουρέ στο τραπέζι της Τετάρτης, γαρνιρισμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Και επειδή τα ψάρια της πάνε πολύ, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε και με μία σαρδελοσαλάτα με αρωματικά και φέτα.
Πέμπτη 26/4
Κοτόπουλο Cordon Bleu ή αλλιώς σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν και γραβιέρα. Αδύνατον να τους αντισταθούμε! Θα τα συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
Παρασκευή 27/4
Καντίν μπουτού κεφτέ, τα μπουτάκια της χανούμισσας δηλαδή, δεν είναι άλλο από τους πεντανόστιμους πολίτικους κεφτέδες. Θα τους σερβίρουμε παρέα με πουρέ πατάτας και δροσερή ντοματοσαλάτα.
Σάββατο 28/4
Ψάρι ετοιμάζουμε για το τραπέζι του Σαββάτου, επιλέγοντας μπακαλιάρο με αντίδια φρικασέ. Ο παστός μπακαλιάρος που χρειάζεται ξαρμύρισμα μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί από φρέσκο ή κατεψυγμένο.
Κυριακή 29/4
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto για το Κυριακάτικο τραπέζι, με πλούσιο άρωμα και ξεχωριστή γεύση.
Αντί για κάποιο συνοδευτικό για το κρέας, όπως πουρέ πατάτας, θα βάλουμε στο τραπέζι ρυζοσαλάτα
και δίπλα τους μία ξεχωριστή τάρτα με ανοιξιάτικα λαχανικά.
Για επιδόρπιο, σούπα φράουλας με παγωτό βανίλια.