Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 23/4
Με ένα κλασικό και αγαπημένο λαδερό ξεκινάει η εβδομάδα μας. Φασολάκια με φέτα, λιαστές ντομάτες και άνηθο, που σερβίρονται ιδανικά με φέτα, ελιές και ψωμί.

VIDES-FOURNOY

Τρίτη 24/4
Η μέρα σήμερα είναι ιδανική για ζυμαρικά. Θα βάλουμε λοιπόν στον φούρνο βίδες με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και διάφορα τυριά, που θα κερδίσουν με τη γεύση τους όλη την οικογένεια.

IMG_8660

Θα τις συνοδεύσουμε με μία δροσερή, ιταλική σαλάτα panzanella.

fava-poure

Τετάρτη 25/4
Φάβα πουρέ στο τραπέζι της Τετάρτης, γαρνιρισμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια.

sardelosalata-me-aromatika-&-feta

Και επειδή τα ψάρια της πάνε πολύ, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε και με μία σαρδελοσαλάτα με αρωματικά και φέτα.

kotopoulo gordon bleu nik

Πέμπτη 26/4
Κοτόπουλο Cordon Bleu ή αλλιώς σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν και γραβιέρα. Αδύνατον να τους αντισταθούμε! Θα τα συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

kantin-bountou-kefte-71-175471studiopaterakis

Παρασκευή 27/4
Καντίν μπουτού κεφτέ, τα μπουτάκια της χανούμισσας δηλαδή, δεν είναι άλλο από τους πεντανόστιμους πολίτικους κεφτέδες. Θα τους σερβίρουμε παρέα με πουρέ πατάτας και δροσερή ντοματοσαλάτα.

bakaliaros-frikase173967studiopaterakis

Σάββατο 28/4
Ψάρι ετοιμάζουμε για το τραπέζι του Σαββάτου, επιλέγοντας μπακαλιάρο με αντίδια φρικασέ. Ο παστός μπακαλιάρος που χρειάζεται ξαρμύρισμα μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί από φρέσκο ή κατεψυγμένο.

sparonefri-gemisto-me-feta

Κυριακή 29/4
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto για το Κυριακάτικο τραπέζι, με πλούσιο άρωμα και ξεχωριστή γεύση.

rizosalata

Αντί για κάποιο συνοδευτικό για το κρέας, όπως πουρέ πατάτας, θα βάλουμε στο τραπέζι ρυζοσαλάτα

ANOIGMA-QUICHE

και δίπλα τους μία ξεχωριστή τάρτα με ανοιξιάτικα λαχανικά.

soupa-fraoulas-me-pagoto-vanilias

Για επιδόρπιο, σούπα φράουλας με παγωτό βανίλια.