Μιλάμε πάντα για την κανονική συνταγή της καρμπονάρα κι όχι την κακή απομίμησή της. Η προσθήκη κολοκυθιών θα απογειώσει τη γεύση της!
Υλικά
- 500γρ. λιγκουίνι
- 6 κολοκύθια μέτρια
- 8-10 κολοκυθοανθούς, ψιλοκομμένους
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκους αβγών
- 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 10 φέτες μπέικον καπνιστό
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν τα σουρώσετε, κρατάτε μισό ποτήρι από το νερό που έβρασαν.Βήμα 2
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Αφαιρείτε τους στήμονες από τους ανθούς και, αφού τους ξεπλύνετε, τους κόβετε σε λωρίδες.Βήμα 3
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ρίχνετε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το Flora και σοτάρετε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα κολοκύθια, τους κολοκυθοανθούς και το θυμάρι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά.Βήμα 5
Όταν πάρουν ρόδινο χρώμα τα κολοκύθια ρίχνετε στο τηγάνι τα λιγκουίνι και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Γαρνίρετε με το θυμάρι και σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb