Ίσως οι περισσότεροι από εμάς να μη γνωρίζουμε ότι το νερό αποτελεί το 98% στο φλιτζάνι, οπότε για να απολαύσουμε έναν καλό καφέ είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε τι νερό θα χρησιμοποιήσουμε.
Τα κύρια συστατικά του νερού (άλατα, μεταλλικά στοιχεία, στερεά μικροσωματίδια και διάφοροι μικροοργανισμοί) μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και να αλλοιώσουν τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ. Θα έχουμε έτσι αποτελέσματα που δεν θα ανταποκρίνονται στην ποιότητά του. Σας προτείνουμε φιλτραρισμένο νερό για όλες τις παρασκευές του καφέ –είτε πρόκειται για φίλτρου, είτε για espresso, είτε ακόμα και για καφέ στο μπρίκι. Υπάρχουν στην αγορά αρκετές κανάτες με φίλτρο που κάνουν πραγματικά καλή δουλειά.
Δείτε επίσης
Τι είναι ο flat white; Το νέο λεξικό του καφέ