Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ.
Υλικά
- ½ κιλό ζυμαρικά κοντά κατά προτίμηση φαρφάλες
- ½ ποτηράκι του κρασιού βότκα
- 300γρ. σολομό καπνιστό
- 50γρ. μπρικ (αβγά σολομού)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καπνιστό σολομό με ψίχα από αστακό που θα βράσετε προηγουμένως, θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια. Στο ζουμί τους μπορείτε να βράσετε τα ζυμαρικά, συμπληρώνοντας όσο νερό χρειαστεί.