Οι κλασικοί λουκουμάδες με μια προσθήκη Σιροπιού Αγαύης Sunny Via και γέμιση γκανάς σοκολάτας που τους κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητους.
Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.
Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το Σιρόπι Αγαύης και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κατεβάζετε την γκανάς από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Μόλις η γκανάς πήξει, την πλάθετε σε πολύ μικρές μπαλίτσες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.
Ρίχνετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο (τουλάχιστον 3 δάχτυλα ύψος) σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει. Κόβετε τους λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού παίρνετε λίγη από την ζύμη και την τυλίγετε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες στο καυτό λάδι.
Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με λίγο Σιρόπι Αγαύης και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα. Σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.
Βήμα 2
Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το Σιρόπι Αγαύης και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κατεβάζετε την γκανάς από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Βήμα 4
Μόλις η γκανάς πήξει, την πλάθετε σε πολύ μικρές μπαλίτσες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.
Βήμα 5
Ρίχνετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο (τουλάχιστον 3 δάχτυλα ύψος) σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει. Κόβετε τους λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού παίρνετε λίγη από την ζύμη και την τυλίγετε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες στο καυτό λάδι.
Βήμα 6
Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με λίγο Σιρόπι Αγαύης και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα. Σερβίρετε αμέσως.