Tα ηνία της κουζίνας της Σπονδής ανέλαβε ο διάσημος Γάλλος Chef Michel del Burgo, ενώ παράλληλα εγκαινιάστηκε στενή συνεργασία και με τον διάσημο Γάλλο χημικό και φυσικό Herve This ο οποίος θεωρείται πατέρας και εμπνευστής της μοριακής γαστρονομίας.

Η πορεία του Michel del Burgo στις «κουζίνες του κόσμου» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Όταν συμπλήρωσε τα δέκα πρώτα χρόνια της καριέρας του κέρδισε και το πρώτο του αστέρι στο “La Vieille Fontaine” ενώ το δεύτερο ήρθε το 1993 στο “La Barbacane”. Ο Michel del Burgo υπήρξε επί σειρά ετών ο σεφ του 3άστερου ναού της γαλλικής κουζίνας “Taillevent” ενώ στην επαγγελματική του διαδρομή συνεργάστηκε με τα τρία ιερά τέρατα της γαλλικής κουζίνας: τον Alain Ducasse, τον Joel Robuchon και τον Michel Guerard.

Η συνεργασία του ομίλου Τραστέλη με το διάσημο χημικό Herve This αφορά στην μελέτη ενός εντυπωσιακού και πρωτότυπου γαστρονομικού concept που υλοποιείται σιγά-σιγά και τους επόμενους μήνες θα μετατρέψει τη Σπονδή σε ένα μαγειρικό “εργαστήριο” με διεθνείς προεκτάσεις. Εξάλλου ο Herve This που θεωρείται όπως προαναφέρθηκε ο “πατέρας” της μοριακής γαστρονομίας έχει το προνόμιο αυτή την εποχή να συνεργάζεται και με τον διάσημο chef Pierre Gagnaire

Η ελληνική εστιατορική σκηνή αποκτά περισσότερο ενδιαφέρουσες προοπτικές και λάμψη στοχεύοντας να διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Όλα αυτά στο φιλόξενο περιβάλλον της Σπονδής που φιλοδοξεί να αγκαλιάσει σφιχτά τα τρία της αστέρια.

Σπονδή: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ.: 2107567 021

Το άρθρο της εβδομάδας