Τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση περισσότερο όταν φτιάχνεις ομελέτα ή κέικ, από το να σου πέσουν μικρά κομματάκια από τα τσόφλια μέσα στα σπασμένα αβγά. Αν είσαι από αυτούς που θα πέταγαν τα αβγά, έχουμε πολύ καλά νέα, αφού υπάρχει πολύ εύκολος τρόπος να “ψαρέψεις” τα τσόφλια και να μην καταστρέψεις τη συνταγή σου.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μισό τσόφλι αβγού σαν “κουτάλι” και με αυτό να βγάλεις από το μπολ τα κομματάκια. Για να είσαι εξασφαλισμένος και από πλευράς υγιεινής βέβαια, φρόντισε πάντα να πλένεις προσεχτικά τα αβγά σου πριν τα σπάσεις.
Extra tip
Αυτό το κόλπο μπορεί να σε σώσει και όταν θέλεις να φτιάξεις μαρέγκα και ξεχωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους. Μπορείς δηλαδή, αν σου πέσει λίγος κρόκος μέσα στο μπολ με τα ασπράδια να τον αφαιρέσεις χρησιμοποιώντας ένα μισό τσόφλι ως “κουτάλι”.