Της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Υλικά

Για την ζύμη
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90ml νερό
90ml γάλα
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό )
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.

Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.

Το άρθρο της εβδομάδας