Βελούδινες, σοκολατένιες μπουκίτσες, που λιώνουν στο στόμα, με τραγανά φουντούκια να απογειώνουν τη γεύση και όλα αυτά, έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο. Σκέφτεστε κάτι πιο γλυκό;
Ψήνετε για λίγο τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι να ζωντανέψουν τα αρώματά τους.
Ρίχνετε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τα φουντούκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Στρώνετε σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα.
Βγάζετε το ταψάκι από το ψυγείο και αφαιρείτε το γλυκό, μαζί με το χαρτί ψησίματος. Αφήνετε να μαλακώσει μερικά λεπτά εκτός ψυγείου και με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε σε κυβάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε για λίγο τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι να ζωντανέψουν τα αρώματά τους.
Βήμα 2
Ρίχνετε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τα φουντούκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 3
Στρώνετε σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα.
Βήμα 4
Βγάζετε το ταψάκι από το ψυγείο και αφαιρείτε το γλυκό, μαζί με το χαρτί ψησίματος. Αφήνετε να μαλακώσει μερικά λεπτά εκτός ψυγείου και με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε σε κυβάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.