Για snack ανάμεσα στα γεύματα ή για να συνοδέψετε το κρασί σας, αυτά τα νόστιμα κριτσίνια που φτιάχνετε με Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ, είναι ιδανική επιλογή.
Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι σε μπολ και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι.
Ανακατεύετε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.
Απλώνετε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο (30x40εκ.) ταψί και την αφήνετε να φουσκώσει. Αλείφετε την επιφάνειά της με νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι άσπρο και μαύρο και παρμεζάνα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε με μαχαίρι λωρίδες με πλάτος 1 εκ. και μήκος 10 εκ. Σηκώνετε μία μία τις λωρίδες και τις κυλάτε με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια.
Τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα αραδιάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να γίνουν πολύ τραγανά, τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι σε μπολ και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι.
Βήμα 2
Ανακατεύετε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Απλώνετε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο (30x40εκ.) ταψί και την αφήνετε να φουσκώσει. Αλείφετε την επιφάνειά της με νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι άσπρο και μαύρο και παρμεζάνα.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε με μαχαίρι λωρίδες με πλάτος 1 εκ. και μήκος 10 εκ. Σηκώνετε μία μία τις λωρίδες και τις κυλάτε με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια.
Βήμα 5
Τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα αραδιάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να γίνουν πολύ τραγανά, τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.