IMG_20161229_185556_509

Υλικά

  • 400ml νερό
  • 100ml λικέρ μαστίχας
  • 10γρ. τσάι του βουνού
  • φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 5 κουτ. γλυκού μέλι
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Ένα απολαυστικό αφέψημα με έντονα αρώματα που είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές. Η συνταγή είναι του Herb & Chocolate Barista, Δημήτρη Τσικνή.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το τσάι, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφού πάρει μια βράση, το σουρώνετε και συμπληρώνετε το μέλι , ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και προαιρετικά το ξύσμα.
Σερβίρετε με αποξηραμένα φρούτα και απολαμβάνετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το τσάι, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφού πάρει μια βράση, το σουρώνετε και συμπληρώνετε το μέλι , ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και προαιρετικά το ξύσμα.

Βήμα 2

Σερβίρετε με αποξηραμένα φρούτα και απολαμβάνετε.