spanaki-sote-me-tofou
clock icon
35'

Σπανάκι σοτέ με κομματάκια τόφου με κοκτέιλ θαλασσινών

Υλικά

  • ½ κιλό σπανάκι τρυφερό, καθαρισμένο καλά
  • 200γρ. τόφου, σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1-2 κονσέρβες κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL, για το σερβίρισμα

Το τόφου είναι ένα είδος τυριού που παρασκευάζεται από τους καρπούς της σόγιας έπειτα από ειδική ζύμωση. Το βρίσκει κανείς αρκετά εύκολα στα ειδικά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή τρόφιμα από εξωτικές χώρες. Αυτή η νόστιμη σαλάτα συνοδεύεται τέλεια από ένα κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του τόφου και τα ροδοκοκκινίζετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό να μυρίσουν ωραία και ρίχνετε μέσα το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Το πιέζετε να κάτσει και προσθέτετε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαραθεί.
Ρίχνετε τότε τη σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε το σπανάκι για 5 λεπτά ώστε να μείνει τραγανό. Το σερβίρετε σε μπολ, προσθέτετε από πάνω τους κύβους του ροδοκοκκινισμένου τόφου, το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του τόφου και τα ροδοκοκκινίζετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό να μυρίσουν ωραία και ρίχνετε μέσα το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Το πιέζετε να κάτσει και προσθέτετε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαραθεί.

Βήμα 3

Ρίχνετε τότε τη σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε το σπανάκι για 5 λεπτά ώστε να μείνει τραγανό. Το σερβίρετε σε μπολ, προσθέτετε από πάνω τους κύβους του ροδοκοκκινισμένου τόφου, το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb