Φτιάχνουμε αυτό το λαχταριστό τράϊφλ με αρωματική σαντιγί, καρύδια και δαμάσκηνα. Χρησιμοποιούμε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για σίγουρο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 πρέζα κανέλα
- 2-3 γαρίφαλα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive, χοντροσπασμένα
- Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. καρυδόψιχα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Μερίδες:6
Για την κρέμα δαμάσκηνο
Για τη σαντιγί
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε αρχικά την κρέμα δαμάσκηνου: Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζουμε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί.
Βήμα 2
Σουρώνουμε τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα δουλεύουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 3
Ετοιμάζουμε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο.
Βήμα 4
Καβουρδίζουμε τα καρύδια. Τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετούμε στον φούρνο. Τον ανάβουμε στους 100ºC και τα αφήνουμε εκεί για περίπου 45 λεπτά της ώρας ανακατεύοντας τα πού και πού. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 5
Για το σερβίρισμα: Παίρνουμε έξι χαμηλά ποτήρια, βάζουμε το μπισκότο και φτιάχνουμε ένα στρώμα λεπτό πάχους 1εκ. Προσθέτουμε Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και αδειάζουμε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγο Garni και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα.
Βήμα 6
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε τις κρέμες κρύες από το ψυγείο.