Ένα κλασικό πιάτο με φακές, με μία δημιουργική πινελιά από ψητά λαχανικά, εκτός από χρώμα αποκτά και γευστικό ενδιαφέρον. Δοκιμάστε την!
Υλικά
- 500γρ. φακές χοντρές
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζωμό από κοτόπουλο
- 12 ντοματίνια
- 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι χοντρό
Για το συνοδευτικό
Tips
- Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να τρίψετε πάνω από κάθε πιάτο λίγο ξερό ανθότυρο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Tοποθετείτε τα λαχανικά του συνοδευτικού σε αντικολλητικό ταψί.Βήμα 2
Pαντίζετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ρίγανη και τα βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.Βήμα 3
Πλένετε και βράζετε τις φακές σε σκέτο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να ξαναβράσουν στο ζωμό λαχανικών ή το ζωμό από κοτόπουλο με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρετε τις φακές βάζοντας από πάνω λίγα από τα λαχανικά του συνοδευτικού για να δώσετε χρώμα στα πιάτα σας.Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή