Οι χάντρες είναι το φασόλι-γέφυρα ανάμεσα σε δύο εποχές. Το ροζοκόκκινο, μελί χρώμα τους έχει κάτι από τα χρώματα της γης του φθινοπώρου, κι αυτές διχάζονται ανάμεσα στην ξεσπυριστή υπόσταση των φασολιών του χειμώνα και το γρήγορο μαγείρεμα του πράσινου, καλοκαιριάτικου τσαουλιού. Οι πιπεριές τους πάνε με τρέλα!
Υλικά
- 500γρ. χάντρες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
- 2 πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα καρέ
- 2 πιπεριές κέρατα, σε μεγάλα καρέ
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 2 ντομάτες μέτριες, πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα τους
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Όταν κρυώσει ή την επομένη γίνεται ακόμη πιο νόστιμο και αγαπάει πολύ τη φέτα και τις βούτες με φρέσκο ψωμί.
- Αν βρείτε στην αγορά ώριμα πομοντόρια, προσθέστε και 2-3 κομμένα σε ροδέλες, εκτός από την κανονική ντομάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Ρίχνετε τις χάντρες με το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.Βήμα 2
Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν οι χάντρες και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή