Το σύγκλινο είναι ένα από τα εμβληματικότερα προϊόντα της Μάνης. Πρόκειται για παστό χοιρινό, το οποίο αλατίζεται, στεγνώνει και καπνίζεται για πάρα πολλές ώρες με χλωρή φασκομηλιά, που στη Μάνη τη λένε σπάκα. Με «Στριφτό Melissa Ολικής Αλέσεως» και πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ασύγκριτης νοστιμιάς!
Υλικά
- 1 πακέτο «Στριφτό Melissa Ολικής Αλέσεως»
- 300γρ. σύγκλινο Μάνης
- 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό κομμάτι)
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, πλυμμένη
- ½ φλιτζάνι μυζήθρα ξερή, τριμμένη (και λίγο ακόμη για πασπάλισμα)
- ½ φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση βιολογικό)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και 1 φλιτζάνι ντομάτες τριμμένες στις οποίες θα έχετε βάλει 1 κουταλάκι του γλυκού σόγιας. Θα τις προσθέσετε στο τηγάνι την ίδια ώρα με το σύγκλινο. Μην αντικαταστήσετε την φρέσκια ρίγανη με αποξηραμένη, δεν ταιριάζει. Διαλέξτε ένα άλλο φρέσκο μυρωδικό όπως πχ μαϊντανό, δεντρολίβανο ή θυμάρι.