santouits-olikis-small
clock icon
20'

Σάντουιτς ολικής με αυγό, ανθότυρο, πελτέ ντομάτας και γαλοπούλα

Υλικά

  • Μερίδες: 1
  • 2 φέτες ζυμωτό ψωμί ολικής (μέγεθος τοστ)
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 αυγό βραστό, κομμένο σε 5 φέτες
  • 60 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε 3-4 φετούλες
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Ένα σάντουιτς με ελληνικά προϊόντα, που αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα, πλήρης νοστιμιάς και θρεπτικότητας

Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού στο γκριλ.

Στη μία φέτα απλώνουμε πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού στο γκριλ.

Βήμα 2

Στη μία φέτα απλώνουμε πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography