Ένας γιορτινός κορμός ψυγείου με πλούσια γεύση σοκολάτας από κουβερτούρες ΙΟΝ.
Υλικά
- 175 γρ. ΙΟΝ Σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
- 125 γρ. ΙΟΝ Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Μπεζέδες
- Κόκκινα φρούτα
- Κακάο
Για το σερβίρισμα
Tips
- Αφού αποψυχθεί, η μαρκίζ διατηρείται στο ψυγείο για 24 ώρες διαφορετικά κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε ελάχιστα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ περίπου 24 εκ. καλύπτοντάς τη με μεμβράνη τροφίμων.
Βήμα 2
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ώστε να πέσει η θερμοκρασία.
Βήμα 3
Ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να παραμείνει αφράτο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 5
Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, μεταφέρουμε τη μαρκίζ στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να την κόψουμε εύκολα. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με μπεζέδες, κόκκινα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα.