Ένα κλασικό βάσκικο pintxos, για την ακρίβεια, ένεκα του ότι όλα τα υλικά είναι σε οδοντογλυφίδα. Στην αυθεντική τους εκδοχή θα τα βρείτε καρφωμένα εναλλάξ, εδώ θα τα ακουμπήσουμε μετά σε φρυγανισμένα ψωμάκια.
Υλικά
- Μερίδες: 10
- 10 μικρές φέτες ψωμί φρυγανισμένο
- 10 αντζούγιες σε λάδι
- 10 πράσινες ελιές γεμιστές
- 10 μικρά αγγουράκια τουρσί
- 10 ντοματίνια κομμένα
- μουστάρδα απαλή
- ξίδι από κόκκινο κρασί
- ε.π. ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφουμε ελαφρώς τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με μουστάρδα.
Βήμα 2
Περνάμε σε οδοντογλυφίδες εναλλάξ τις αντζούγιες, τις ελιές, τα αγγουράκια τουρσί και τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση και τα ακουμπάμε πάνω στα ψωμάκια.
Βήμα 3
Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξίδι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφίες - Food styling: Εύα Μονοχάρη