Τα μήλα βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και αποτελούν ένα ιδανικό και θρεπτικό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Χρησιμοποιούνται σε πλήθος συνταγών, γλυκών αλλά και αλμυρών πιάτων, γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τσιπς μήλου. Ένα απλό και γρήγορο σνακ με μήλα, που προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο να απολαύσετε το φρούτο.

Τα τσιπς μήλου είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσουμε μήλα που έχουν ωριμάσει λίγο περισσότερο, μετατρέποντάς τα σε ένα ελαφρύ και αρωματικό σνακ χωρίς περιττά υλικά. Τρώγονται σκέτα, συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ ή το τσάι μας και είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, καθώς συνδυάζουν γεύση και θρεπτική αξία.

Η συνταγή για τσιπς μήλου

Υλικά για 6 άτομα

2 μεσαία μήλα
1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Πλένουμε καλά τα μήλα και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαντολίνου τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, οριζόντια, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια στα σημεία που θα τα πετύχουμε.

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί.

Τοποθετούμε μια-μια τις λωρίδες μήλου στη λαδόκολλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας έτσι ώστε να πάει παντού. Εναλλακτικά, μπορούμε να βουτήξουμε τις φέτες μήλου μέσα στο μείγμα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι οι λωρίδες μήλου να αφυδατωθούν και οι άκρες τους να σγουρύνουν.

Συμβουλές

– Για να κόψουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες, μπορούμε να αξιοποιήσουμε διάφορα εργαλεία που ίσως έχουμε ήδη στην κουζίνα, όπως ένα εργαλείο κοπής, διότι με το μαχαίρι δεν μπορούμε εύκολα να πετύχουμε τόσο λεπτές και ομοιόμορφες φέτες.
– Για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια εύκολα και να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο, καλαίσθητο αποτέλεσμα, ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσουμε αποπυρηνωτή μήλου.
– Περίπου στη μέση του χρόνου ψησίματος, μπορούμε να γυρίσουμε τα μήλα και να τα πασπαλίσουμε ξανά με λίγη επιπλέον ζάχαρη και κανέλα.

Δείτε επίσης

Τραγανά τσιπς παρμεζάνας: Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μόνο ένα υλικό

Σας αρέσουν τα τσιπς λαχανικών; 5 συνταγές για να φτιάξετε στο σπίτι

Πώς να ξανακάνουμε τραγανά τα «πανιασμένα» πατατάκια της σακούλας