salata_kounoupidi_anoigma
clock icon
45'

Ζεστή σαλάτα κουνουπιδιού

Υλικά

    Για 4 άτομα

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού σουμάκ
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

Το κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που τα τρώμε σε διάφορες μορφές. Εδώ, ακολουθούμε τη συνταγή του Μανώλη Παπουτσάκη και φτιάχνουμε μία ζεστή σαλάτα κουνουπιδιού.

Ψήνουμε το κουνουπίδι στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Το βγάζουμε, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το τυλίγουμε πρώτα σε λαδόκολλα και έπειτα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε ξανά στον φούρνο για 30'  στους 180°C στον αέρα.

Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε το κουνουπίδι στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Το βγάζουμε, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το τυλίγουμε πρώτα σε λαδόκολλα και έπειτα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε ξανά στον φούρνο για 30'  στους 180°C στον αέρα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography