Άλλο ένα σάντουιτς που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα χάρη στον τόνο Αλοννήσου.
Υλικά
- 1 λευκό ψωμάκι
- 65 γρ. τόνο Αλοννήσου σε βαζάκι (φιλέτο)
- 1 αυγό μεγάλο (βρασμένο 9' λεπτά)
- 2 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε καρέ
- 50 γρ. απαλή μουστάρδα
- 25 ml μηλόξιδο
- 35-40 ml χυμό λεμονιού
- 5 γρ. μέλι
- λίγη μαντζουράνα ξερή
- 85 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για 1 σάντουιτς
Για τη σάλτσα μαντζουράνας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το αυγό για 9' και το κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσει, το ψιλοκόβουμε.
Βήμα 2
Σάλτσα μαντζουράνας: Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο αυγό, λίγη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 4
Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το ψωμάκι με τη σαλάτα τόνου και στο τέλος ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY