Το σπανάκι δένει άψογα με το λάχανο και μαζί με το αχνιστό ψάρι δημιουργεί ένα εξαιρετικό πιάτο.
Υλικά
- 2 σκορπίνες, τα φιλέτα τους χωριστά, τα κόκαλα και τα κεφάλια για ζωμό
- 300 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 500 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 2 λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 600 ml ζωμό ψαριού
- τα κόκαλα και τα κεφάλια από τα ψάρια
- 1 λίτρο νερό
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- λίγο σέλινο
- 1 κρεμμύδι
Για 4 άτομα
Για τον ζωμό
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζωμός: Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 45'. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Βήμα 2
Φαγητό: Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο για 3' και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3'-4΄.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 2', έπειτα το σπανάκι και το ρύζι.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον ζωμό ψαριού.
Βήμα 5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10'.
Βήμα 6
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 7
Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού (αλατοπιπερωμένα) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5' ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 8
Σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY