Αυτή η συνταγή για πίτσα με βάση από κοτόπουλο φτιάχνεται πανεύκολα. Με κιμά κοτόπουλου, τυρί, ένα αυγό, μυρωδικά και φυσικά τα αγαπημένα μας toppings. Η γεύση και η υφή της είναι απίθανες – κανείς δεν θα μαντέψει ότι δεν περιέχει καθόλου αλεύρι και ότι είναι low-carb και keto-friendly.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ελαφριά και καταναλώνεται χωρίς τύψεις. Με μόλις τέσσερα βασικά υλικά (συν λίγα μυρωδικά), ετοιμάζεται εύκλα και γρήγορα. Και φυσικά, μπορούμε να την προσαρμόσουμε όπως θέλουμε, ανάλογα με τα toppings της διάθεσής μας.

Εμείς επιλέγουμε να την κρατήσουμε απλή: σάλτσα μαρινάρα ή πίτσας, φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα και φύλλα βασιλικού. Αν όμως θέλουμε κάτι πιο πλούσιο, μπορούμε να προσθέσουμε πέστο, μανιτάρια, σπανάκι ή παρμεζάνα.

Τα highlights αυτής της συνταγής για πίτσα

  • Χαμηλή σε υδατάνθρακες: Η βάση δεν περιέχει καθόλου αλεύρι – μόνο κιμά κοτόπουλου, παρμεζάνα και αυγό. Τέλεια επιλογή για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

  • Νόστιμη και χωρίς ενοχές: Απόλαυση χωρίς τύψεις – μια πίτσα που δεν “βαραίνει”.

  • Γρήγορη και εύκολη: Με ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, είναι έτοιμη στο άψε-σβήσε.

  • Οικονομική: Πολύ φθηνότερη από τις έτοιμες “ειδικές” πίτσες του εμπορίου.

 Μικρά tips πριν ξεκινήσουμε

  • Κιμάς κοτόπουλου: Προτιμούμε όσο πιο άπαχο γίνεται ή φτιάχνουμε δικό μας αλέθοντας φιλέτο στήθος στο μούλτι.

  • Σάλτσα: Αν δεν θέλουμε έτοιμη, μια σπιτική μαρινάρα θα απογειώσει τη γεύση.

  • Σχηματισμός της βάσης: Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και λεπτά (περίπου 0,5 εκ.) για να ψηθεί σωστά.

  • Ψήσιμο: Ψήνουμε πρώτα τη βάση για 30 λεπτά πριν προσθέσουμε τα toppings – έτσι θα μαγειρευτεί πλήρως και δεν θα μαλακώσει.

Υλικά για 1 πίτσα

Για τη βάση:

  • 450 γρ. κιμάς κοτόπουλου

  • ½ φλ. παρμεζάνα, πολύ ψιλοτριμμένη

  • 1 μεγάλο αυγό

  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

  • 1 κ.γ. ιταλικά μυρωδικά

  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Για τα toppings:

  • ½ φλ. σάλτσα μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας

  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες

  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα πίτσας.

  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, την παρμεζάνα, το αυγό, τη σκόνη σκόρδου, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, πάχους περίπου 0,5 εκ.

  4. Ψήνουμε τη βάση για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα και τις φέτες ντομάτας και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

  6. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Ένα πιάτο εύκολο, ελαφρύ και απολαυστικό, που αποδεικνύει ότι η πίτσα μπορεί να είναι και υγιεινή και νόστιμη.

Δείτε επίσης:

Η πίτσα που τρελαίνει το TikTok – 51 γραμμάρια πρωτεΐνη και 500 θερμίδες για όλο το ταψί

Φτιάχνουμε πίτσα: 14 εύκολες συνταγές για όλα τα γούστα