Μπεζέδες είναι ένα νόστιμο και αέρινο γλυκό – σάντουιτς που φτιάχνεται με από μαρέγκα και είναι ιδανικό για γιορτές και τραπέζια.

Υλικά
- 3 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού ή ξίδι λευκό
- λίγη βανίλια
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουτ. σούπας μέλι επιπλέον για ράντισμα
- 60 γρ. καρύδια ελαφρώς καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
- λίγη κανέλα, σε σκόνη φύλλα
- φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)
Μερίδες: 4
Για τις μαρέγκες
Για την κρέμα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρέγκες: Βάζουμε τα ασπράδια σε μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσουν και να σχηματίζουν ελαφριές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά, τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο, γυαλιστερό και να σχηματίζει σφιχτές κορυφές.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και λίγη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και με κορνέ σχηματίζουμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους μαρέγκας, διαμέτρου περίπου 5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1,5-2 ώρες, ώσπου να στεγνώσουν και να ξεκολλούν εύκολα από το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 3
Κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει απαλή σαντιγί. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί με κινήσεις διπλώματος. Θα έχουμε μια κρέμα βελούδινη, με δροσιά και διακριτική γλύκα.
Βήμα 4
Γεμίζουμε τις μαρέγκες λίγο πριν από το σερβίρισμα για να διατηρήσουν την τραγανότητά τους. Με κορνέ βάζουμε κρέμα στο κέντρο μιας μαρέγκας και καλύπτουμε με δεύτερη, ώστε να δημιουργήσουμε σάντουιτς. Περιχύνουμε από πάνω λίγο μέλι, ρίχνουμε τα καβουρδισμένα καρύδια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου αν θέλουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY