Ένα από τα πιο δροσιστικά και γευστικά γλυκά του καλοκαιριού, καθώς το γιαούρτι ταιριάζει μοναδικά με την κομπόστα ανανά. Ένα επιδόρπιο που όσες φορές το δοκιμάζουμε «επιστρέφουμε» στα παιδικά μας χρόνια και στις διακοπές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.

Υλικά
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 240 ml ζεστό νερό
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 400 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
- 1 κονσέρβα ανανά, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- Για το σερβίρισμα: φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
Μερίδες: 6
Tips
- Ο λόγος που χρησιμοποιούμε ανανά κονσέρβας είναι γιατί ο φρέσκος, όταν έρθει σε επαφή με το ζελέ, απελευθερώνει ένα ένζυμο που δεν αφήνει να πήξει το ζελέ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ μαζί με το ζεστό νερό και το διαλύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε τη σαντιγί.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε, βάζουμε σε φόρμα με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στο ψυγείο να αρχίσει να σφίγγει για 30'.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κομμάτια ανανά. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και συνεχίζουμε την ψύξη για δυόμισι ώρες ακόμα.
Βήμα 4
Ξεφορμάρουμε το γλυκό αφού έχει σφίξει καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY