Ζουμερές μπριζόλες, φινετσάτα φιλέτα, πληθωρικά rib eye και αρωματικές ταλιάτες — κάθε κοπή κρέατος από μοσχάρι έχει τον χαρακτήρα της, κι εμείς είμαστε εδώ για να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε συνταγές που αναδεικνύουν τα πιο αγαπημένα κομμάτια και κοπές του μοσχαριού: από απλά, comfort πιάτα που φτιάχνονται χωρίς κόπο, μέχρι πιο σύνθετες δημιουργίες που ζητούν λίγο παραπάνω φροντίδα, τεχνική και… υπομονή. Αν αγαπάς το καλό κρέας και θέλεις να πας ένα βήμα πέρα από το κλασικό «ρίξ’το απλά στη φωτιά», είσαι στο σωστό μέρος. Μαχαίρια ακονισμένα, τηγάνια καυτά — ξεκινάμε.

Τάκο με rib eye και χανιώτικη γραβιέρα σε σάλτσα αβοκάντο
Ένα τάκο με κλασσικά υλικά των Χανίων, όπως η γραβιέρα και το ντόπιο αβοκάντο.

Rib eye ή ταλιάτα με σισιλιάνικη σάλτσα Salmoriglio
Η σισιλιάνικη σάλτσα salmoriglio, μυρωδάτη αλλά ελαφριά, μοιάζει αρκετά με το δικό μας λαδολέμονο. Ταιριάζει σε κάθε είδους ψητά, ενώ στο rib eye θα δώσει μια διακριτική φρεσκάδα και οξύτητα.

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι με μέλι
Αυτή η συνταγή για ταλιάτα μας έρχεται από την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας από μερακλή χασάπη.

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι με κολοκυθάκια και κρέμα αριάνι
Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή για φιλέτο μοσχαράκι, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Η κρέμα αριάνι δίνει στο πιάτο ξεχωριστή νοστιμιά.

Φιλέτο με πιπέρια ή αλλιώς steak -au-poivre
Το φιλέτο με πιπέρια είναι απ’ τα απόλυτα κλασικά πιάτα της Γαλλικής μαγειρικής που έχουν πλέον διεθνοποιηθεί. Η δημοφιλία του έχει να κάνει με τις γευστικές εντάσεις που προσδίδει ένα καλοζυγισμένο μίγμα από πολύχρωμα πιπέρια όταν σοκαριστούν ελαφρά τις οποίες καταπραΰνει και ισορροπεί η κρέμα γάλακτος.

Φιλέτο μοσχαρίσιο με Vinsanto
Ζουμερά μοσχαρίσια φιλέτα μαγειρεύονται με Vinsanto και συνοδεύονται με μια δροσερή σαλάτα. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο.

FILETA

Φιλέτα μινιόν με μπράντι, κρασί και βερμούτ
Φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα σε μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο τραπέζι.

Φιλέτο με σάλτσα πιπεριάς
Η διάσημη καταλανική σάλτσα romesco με πιπεριές, αμύγδαλα και ψωμί είναι ιδανική συνοδός για το ψητό κρέας όπως τα κόντρα φιλέτα μοσχαριού.

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδας και μανιταριών
Η κλασική γεύση της μουστάρδας τις πικάντικες νότες της, δίνει ξεχωριστή νοστιμιά σε ένα πιάτο κρεατικών, όπως ένα μοσχαρίσιο φιλέτο.

Μοσχαράκι σοφρίτο
Κερκυραϊκή συνταγή για ένα εύγευστο φαγητό που αρμόζει στο κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι.

Φιλετάκια αλά βαλεντσιάνα
Τα νόστιμα αυτά φιλετάκια τα δοκίμασα πρώτη φορά στη Βαρκελώνη και η πορτοκαλένια σάλτσα τους με κέρδισε. Αξίζει να τα ετοιμάσετε, θα σας αρέσουν πολύ.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πράσινο πιπέρι
Ένα κλασικό πιάτο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο
Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε.

Δείτε επίσης:

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι