Η μελάσα ροδιού χαρίζει στο πιάτο μια γλυκιά οξύτητα που ταιριάζει ιδανικά σε αυτή τη συνταγή με τα συκωτάκια πουλιών

Υλικά
- 500 γρ. συκωτάκια πουλιών
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1-2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες, προαιρετικά
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο, προαιρετικά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1-2 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
Μερίδες: 3-4
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ταμπονάρουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα συκωτάκια γρήγορα για να μη βγάλουν τα υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 2
Στο ίδιο καθαρό και στεγνό σκεύος λιώνουμε 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέσα και 1-2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες, λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαγειρευτούν τα συκωτάκια προσθέτουμε τη μελάσα ροδιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: Αντιγόνη Ζούλια
Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης