Αν το φαγητό είναι μια μορφή αγάπης, τότε τα μενού που δημιουργούνται ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας τρόπος να εκφραστεί μέσα από γεύσεις και αρώματα σε ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Είναι η ιδανική αφορμή για ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο. Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό γεύμα σε κομψό fine dining εστιατόριο είτε για μια ατμοσφαιρική εμπειρία σε ένα cozy bistro, όπως και αν αγαπάτε, οι επιλογές για αυτή την ξεχωριστή ημέρα είναι πολλές.
Όπως λέει ο σοφός λαός «ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι» και οι γεύσεις των ερωτευμένων είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Σοκολάτα, αρωματικά κρασιά, φίνα τυριά, αφρώδης οίνος και εκλεπτυσμένες γεύσεις δημιουργούν το απόλυτο menu αγάπης, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ξυπνάει τις αισθήσεις. Αν λοιπόν ψάχνετε το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, σας έχουμε έτοιμες προτάσεις. Συγκεντρώσαμε για εσάς 12 περιπτώσεις που υπόσχονται να κάνουν τη βραδιά αξέχαστη. Από κλασικά γαλλικά bistros και ιταλικές τρατορίες, μέχρι μοντέρνες fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια έχουν σχεδιάσει special Valentine’s Day menus γεμάτα γεύση, φινέτσα και ρομαντισμό και είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσετε τη γεύση του έρωτα, προσεγμένη στη λεπτομέρεια.
Four Seasons
Σύμβολο αγάπης και λάμψης, το θρυλικό Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προσκαλεί τα ζευγάρια να ζήσουν μια ρομαντική εμπειρία απολαμβάνοντας γαστρονομικές δημιουργίες στη μαγευτική Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Στο Mercato, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη έχει επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο μενού «La Dolce Vita Insieme» που περιλαμβάνει πέντε εξαιρετικά πιάτα όπως Raviolone alla Carbonara με καβούρι και ζουμερό φιλέτο μοσχαριού με μαύρη τρούφα.
Στο Pelagos, ο chef Luca Piscazzi έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό ταξίδι επτά πιάτων με μοναδικές γεύσεις όπως Yellowtail Ceviche με σελινόριζα καθώς και Chocolate Soufflé με ρόδι και τριαντάφυλλο, συνοδευόμενο από πολυτελές παγωτό Metaxa. Γ.Μ.
info
Τιμή: €95 ανά άτομο / Mercato
Τιμή: €145 ανά άτομο / Pelagos
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη 166 71, τηλ: 210 8901192
Cova Astir Marina
Mε φόντο τη θάλασσα το Cova Astir Marina, έχει σχεδιάσει μία ρομαντική βραδιά με έμφαση στην υψηλή γαστρονομία και την premium φιλοξενία. Το ειδικά σχεδιασμένο Valentine’s Menu περιλαμβάνει από Arancini με αρωματική truffle mayo και tortelloni με γέμιση από ρικότα και αστακό, σερβιρισμένα με μπισκ αστακού και χαβιάρι Ossetra, μέχρι San Massimo Risotto Milanese με βοδινά μάγουλα και σάλτσα κρασιού Barolo ή το φιλέτο χριστόψαρου, συνδυασμένο με πουρέ σελινόριζας. Γ.Μ.
info
Τιμή: €90 ανά άτομο
Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, τηλ: 21 44448250
The Dolli at Acropolis
Mε μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, το The Dolli για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει θεματικό private dinner σε ένα από τα εντυπωσιακά pieds-à-terre του ξενοδοχείου (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Στο Le Bar Secret έχει σχεδιαστεί ένα φίνο «bites & bubbles» μενού πλούσιο σε εκλεκτές μπουκιές με φυσαλίδες. Περιλαμβάνει δύο ποτήρια σαμπάνιας ροζέ και «tower for 2» με γεύσεις από καπνιστό σολομό και μοσχάρι carpaccio μέχρι λάβα caramelia, τάρτα Guanaja και άλλα. Το Dolli Restaurant προτείνει ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα των ερωτευμένων που αποτελείται από 7 στάδια και περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις με χτένια, agnolotti αστακού, βοδινό φιλέτο & φουά γκρα και άλλα. Γ.Μ.
info
Τιμή: €160 ανά ζευγάρι / Bites & Bubbles
Τιμή: €170 ανά άτομο / Valentines Menu
Μητροπόλεως 49, Αθήνα 105 56, τηλ: 21 6004 7000
10 Urban Roof Restaurant
Η αγάπη πρωταγωνιστεί στο εστιατόριο 10 Urban Roof Restaurant του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel και προσκαλεί τα ζευγάρια να απολαύσουν ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού τεσσάρων πιάτων, με μαγευτική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον αστικό ορίζοντα. Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει, ένα απολαυστικό ποτό καλωσορίσματος, χειροποίητο ραβιόλι γαρίδας σε αρωματικό ζωμό καρύδας, signature σαλάτα με φρέσκα λαχανικά με φράουλες, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και ξίδι από κόκκινα φρούτα του πάθους, ζουμερό φιλέτο μοσχαριού με κρούστα μανιταριών, πουρέ γλυκοπατάτας με σάλτσα Porto και Croquant σοκολάτας, με καραμέλα και φρούτα του πάθους. Γ.Μ.
info
Τιμή : €70 ανά άτομο
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ: 210 889 4550
GB Roof Garden & Tudor Hall
Οι ερωτευμένοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά στα εμβληματικά εστιατόρια GB Roof Garden και Tudor Hall. Στο κοσμοπολίτικο GB Roof Garden, του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας επιμελείται ένα εκλεπτυσμένο μενού τεσσάρων πιάτων, εμπνευσμένο από τον έρωτα. Μοναδικές γεύσεις, αρώματα και χρώματα συνθέτουν μια εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις, σε ένα περιβάλλον γεμάτο κομψότητα και ρομαντισμό.
Στον 7ο όροφο του Ξενοδοχείου King George, το Tudor Hall, βραβευμένο με αστέρι Michelin, υπόσχεται ένα δείπνο απαράμιλλης αισθητικής. Ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς παρουσιάζει ένα εκλεπτυσμένο à la carte μενού, όπου κλασικές γεύσεις αποκτούν σύγχρονη, δημιουργική διάσταση, ενώ κάθε πιάτο αποτελεί μια γαστρονομική εμπειρία αντάξια του έρωτα. Για το γλυκό φινάλε, ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας υπογράφει αριστοτεχνικά επιδόρπια, σχεδιασμένα για να απογειώσουν τη βραδιά, ενώ οι εξαιρετικές επιλογές κρασιών από τη βραβευμένη λίστα του Head Sommelier Βαγγέλη Ψωφίδη συμπληρώνουν ιδανικά κάθε γευστική στιγμή. Λ.Τ.
info
Τιμή: €105 ανά άτομο για GB Roof Garden
GB Roof Garden, Βασιλέως Γεωργίου A’1 Α, Αθήνα
Tudor Hall, Bασιλέως Γεωργίου A’ 3, Aθήνα
Matsuhisa
Σε ένα μαγευτικό σκηνικό, δίπλα στον εμβληματικό Αστέρα Βουλιαγμένης, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό Valentine’s Day Omakase εμπνευσμένο από την ιαπωνική κουζίνα. Ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος έχουν επιμεληθεί ένα μενού με εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως το Black Sesame Scallop Caviar που συνδυάζει μαύρο σουσάμι και χαβιάρι, καθώς και το Salmon Dry Miso που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του σολομού με την κλασική επιλογή από το Matsuhisa Sushi. Επιπλέον, θα απολαύσουν δημιουργικές λιχουδιές όπως η Chicory King Crab Salad με βασιλικό καβούρι και πικραλίδα, η Lobster Gyoza Truffle με νότες τρούφας και το Wagyu Tenderloin Honey Anticucho, που συνδυάζει το premium μοσχαρίσιο κρέας με μια διακριτική νότα μελιού. Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την Asari Miso Soup και το εντυπωσιακό επιδόρπιο, Chocolate Heart Mousse. Η βραδιά συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, καθώς η Saxo Vaya θα γεμίζει τον χώρο με τους γλυκούς ήχους του σαξοφώνου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση. Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν και ένα ξεχωριστό ποτό, το κοκτέιλ «Be Mine» με Sakura Vermouth, Rosé και νότες εσπεριδοειδών ή ένα ποτήρι σαμπάνιας Deutz Rosé Sakura Edition αποτελούν ιδανικές επιλογές. Λ.Τ.
info
Τιμή: €200 ανά άτομο
Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Bungalow 7
Την 14η Φεβρουαρίου, το Bungalow 7 γιορτάζει την αγάπη με ένα ιδιαίτερο μενού που αναδεικνύει τη σύγχρονη γαστρονομία με μοναδικές πινελιές. Με τη φροντίδα του σεφ Ντίνου Φωτεινάκη και της δημιουργικής του ομάδας, το μενού της βραδιάς παρουσιάζει έναν εκλεπτυσμένο διάλογο ανάμεσα σε επιλεγμένα, υψηλής ποιότητας υλικά και πρωτότυπες γευστικές συνθέσεις. Κάθε πιάτο αποτελεί μια εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις, ενώ οι μοναδικοί συνδυασμοί αρωμάτων και γεύσεων υπόσχονται να μαγέψουν τον ουρανίσκο. Η ατμόσφαιρα στο Bungalow 7, με τον κομψό φωτισμό, τη μαγευτική θέα και την απαράμιλλη φιλοξενία, ολοκληρώνεται από μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή εκλεκτών κοκτέιλ και μια πλούσια λίστα κρασιών. Όλα αυτά συνδυάζονται για να προσφέρουν μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας. Λ.Τ.
info
Τιμή: €85 ανά άτομο
Bungalow 7: Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, τηλ: 2111907001
NEW Hotel
Την 14η Φεβρουαρίου, το signature μενού του Art Lounge παίρνει μια ξεχωριστή διάσταση, εμπλουτίζεται με δύο αποκλειστικές γευστικές προτάσεις -ένα πρωτότυπο κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο- επιμελώς δημιουργημένα από τον executive chef Μπάμπη Κουντούρη, εμπνευσμένα από το κλίμα της ημέρας. Η βραδιά διαδραματίζεται μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, όπου η τέχνη και τα bespoke design κομμάτια μεταμορφώνουν τον χώρο του εστιατορίου, αναδεικνύοντας μια αισθητική τόσο «αστική» όσο και «αθηναϊκή», με τα φώτα της πόλης να λάμπουν μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Για όσους θέλουν να παρατείνουν τη μαγεία, το NEW Hotel προσφέρει ένα ειδικό Valentine’s Staycation. Το συγκεκριμένο τριήμερο, κάθε δωμάτιο και σουίτα φιλοξενεί μια επιπλέον, γλυκιά έκπληξη που ενισχύει τη ρομαντική αίσθηση της διαμονής. Και για να ολοκληρωθεί το ξεχωριστό αυτό πακέτο, όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν ένα μοναδικό δώρο με την υπογραφή διακεκριμένου καλλιτέχνη, είτε επιλέξουν μόνο το δείπνο στο Art Lounge είτε αποφασίσουν να μείνουν στο ξενοδοχείο. Λ.Τ.
info
Τιμή: από €60 ανά άτομο
Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1, Σύνταγμα
The Zillers Rooftop
Eνα γαστρονομικό ταξίδι, όπου κάθε πιάτο είναι μια ιστορία αγάπης και δημιουργίας. Ξεκινάμε με το «En Athines», με το λαμπερό Ossetra χαβιάρι, συνοδευόμενο από λαχανικά απευθείας από τον κήπο. Συνεχίζοντας, το πιάτο «What the Corals Know» αποκαλύπτει τα μυστικά του βυθού μέσα από τις σιμιάν γαρίδες, την αχιβάδα, τη bottarga και τα μύδια. Στη συνέχεια, η «Mushroom Pie» συνδυάζει τα άγρια μανιτάρια με τις φρέσκες τρούφες και παλαιωμένο Αρσενικό Νάξου. Tο πιάτο «Cod – Love, Joy and Tradition» τιμά την παράδοση με το carpaccio του μπακαλιάρου, ενώ το «The ‘Vasilopita’ we share» ενώνει το sourdough ψωμί και το extra virgin ελαιόλαδο. Η γεύση συνεχίζεται με το «Prawn Valley», όπου οι κόκκινες γαρίδες συνδυάζονται με ντομάτα, bergamot και kumquat, και το «A Tale of Two Cities: Constantinople – Athens» γεφυρώνει δύο ιστορικές πόλεις μέσα από scallops, καρότα, αγκινάρες και φρέσκα πράσινα μπιζέλια, δημιουργώντας έναν γευστικό διάλογο ανάμεσα στο παλιό και στο νέο. Στο «Avgolemono», η κλασική συνταγή μεταμορφώνεται με το αλιευμένο της ημέρας, το καπνιστό πράσο, τα μύδια και το Ossetra χαβιάρι, ενώ το «Stifado Hot Dog» ανατρέπει τα καθιερωμένα με στιφάδο κόκορα, κρεμμύδια και foie gras. Το «A Gift from Our Fathers» τιμά την παράδοση μέσα από αρνί, πατάτες και αγκινάρες, μεταφέροντάς σας στις ρίζες της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, ενώ το τελείωμα της βραδιάς έρχεται με το «Metavasis», ένα επιδόρπιο που συνδυάζει τη σοκολάτα, το άγγιγμα των βατόμουρων και μια νότα βανίλιας, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας. Λ.Τ.
info
Τιμή: €135 ανά άτομο
The Zillers Rooftop, Μητροπόλεως 54, Αθήνα, τηλ: 210 3222277
ARK
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Ark έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο μενού με αδιαπραγμάτευτο το ελληνικό στοιχείο. Ο επικεφαλής chef Γιάννης Μπαξεβάνης με τους chef Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο και την Κωνσταντίνα Γκίνη, προτείνουν για ορεκτικό Ραβιόλa με τσουκνίδα, άγρια μανιτάρια και αφρό ανθότυρου, ενώ η έκπληξη έρχεται στο κυρίως πιάτο που σερβίρεται για δύο άτομα και έχει δύο εναλλακτικές επιλογές: ή χριστόψαρο με σάλτσα πορτοκαλιού και υφές παντζαριού ή φιλέτο μόσχου σε κρούστα μπαχαρικών με πράσα και τρούφα. Ακολουθεί απαλή σοκολάτα γάλακτος με φράουλα και κομπότα εξωτικών φρούτων. Γ.Μ.
info
Τιμή: €75 ανά άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 210 8948882
Ανατρεπτικές Ημέρες «No Romance» στο Gallina
Επειδή δεν υπάρχουν ημέρες μόνο για ζευγάρια και υπάρχουν νύχτες για όλους, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, το εστιατόριο Gallina ανατρέπει τα κλισέ και προτείνει κάτι διαφορετικό. Οι ημέρες «No Romance» τιμούν το εκλεκτό φαγητό σερβίροντας τα τολμηρά και επιμελώς σχεδιασμένα πιάτα του, συνοδευόμενα από μια μοναδική επιλογή signature cocktails και ετικετών κρασιού που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Γ.Μ.
info
Τιμή: από €80 ανά άτομο
Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα 11742, τηλ: 2109237425|
Jerar
Στον σύγχρονο και λιτό χώρο του Jerar (Bib Gourmand/Michelin Guide), με την ανοιχτή κουζίνα και τον chef Χάρη Νικολούζο να τιθασεύει την κουζίνα του, η ημέρα των ερωτευμένων έχει την τιμητική της. Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου ξεκινάει με προζυμένιο ψωμί, ξινή κρέμα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Κέρκυρα και ακολουθούν 3 ξεχωριστές γεύσεις υψηλής μαγειρικής: «Πράσα BBQ με macademia nuts, Banga Cauda και crumble ψωμιού», «Σαλάτα με ελληνικό μπλε καβούρι, passion fruit και πράσινο μήλο», «Μοσχάρι tartare με classic hollandaise sauce». Στο κυρίως «Μπακαλιάρος με σάλτσα Bianco και Αυγοτάραχο Τρικαλινός» και «Χοιρινό Καρέ με πουρέ παντζάρι, πατάτα και jus από χοιρινό με φασκόμηλο». Για επιδόρπιο ο σεφ προτείνει all time classic «Baked Αλάσκα» Γ.Μ.
info
Τιμή: €70 ανά άτομο
Αγίας Βαρβάρας 55 Δάφνη, τηλ: 210 9755764
Κείμενα: Γιάννα Μπαλαφούτη, Λευτέρης Τρίγκας