Ρύζι ή ζυμαρικά; Και τα δύο. Αγαπημένες πρώτες ύλες πλούσιες σε υδατάνθρακες που συνδυάζονται σχεδόν με όλα. Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο ούτε και κόπο για να τα φτιάξετε και με αυτά δημιουργείτε πιάτα με περίσσια νοστιμιά.
Είτε έχετε μισό πακετάκι ρύζι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, είτε σας έφεραν χυλοπίτες απ’ το χωριό είτε περίσσεψαν βρασμένα μακαρόνια από χθες, υπάρχουν οι κατάλληλες συνταγές που σας υπόσχονται νόστιμα σπιτικά πιάτα, τα οποία δεν απαιτούν και πολύ απ’ τον χρόνο μας για να γίνουν.
Ντοματόρυζο με πελτέ και μυρωδικά
Ένα λαχταριστό και ντοματένιο πιάτο με ρύζι. Η πλούσια σάλτσα του και το χυλωμένο αποτέλεσμα που πετυχαίνουμε με το σωστό μαγείρεμα, δένουν τέλεια με τα αρώματα του βασιλικού, του άνηθου και του σχινόπρασου, ενώ η λιαστή ντομάτα και η καπνιστή πάπρικα του δίνουν την ένταση που δεν μπορεί να λείπει από ένα κοκκινιστό πιάτο του χειμώνα.
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα
Τα μακαρόνια μάς αρέσουν; Ε, ναι. Η φέτα; Φυσικά. Οι πίτες; Και το ρωτάς; Οι γρήγορες και νόστιμες συνταγές με ζυμαρικό και τυρί; Εννοείται! Αυτή η συνταγή συνδυάζει όλα όσα μάς αρέσουν, ενώ είναι έτοιμη να μπει στο πιάτο μέσα σε μόλις 20 λεπτά από τη στιγμή που το πήραμε απόφαση να τη μαγειρέψουμε. Είναι και ένας έξυπνος τρόπος για no waste με σκέτα ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Τι άλλο να ζητήσουμε.
Λιγκουίνι φαγόπυρου με dressing ταχίνι, λαχανικά και κάσιους
Μια μακαρονοσαλάτα που τρώγεται είτε κρύα είτε ζεστή και συνδυάζει γήινες γεύσεις που μας φέρνουν στο μυαλό τους πιο κρύους μήνες. Το ταχίνι, υπερτροφή που αγαπάμε, γίνεται dressing και αγκαλιάζει αυτά τα ιδιαίτερα και πιο θρεπτικά ζυμαρικά από φαγόπυρο. Οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά δεν λείπουν από τη συνταγή, ενώ το λάιμ και το ρυζόξιδο δίνουν στο πιάτο έναν έθνικ χαρακτήρα.
Αυτές και άλλες πολλές επιλογές με ζυμαρικά, ρύζι και άλλα αγαπημένα υλικά στη νέα έκδοση του Cantina Magazine αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα.